POSLIJE PET GODINA

Emotivna pobjeda tenisača koji je prošao pakao, ali i bacio u očaj Hrvatsku

30.05.2017 u 14:43

Bionic
Reading

Argentinac Juan Martin del Potro prošao je prvo kolo Roland Garros nakon što je svladao sunarodnjaka Guida Pellu 6:2, 6:1, 6:4

Čovjek koji je prošle godine bacio u očaj hrvatsku naciju, jer je usred Zagreba bio najzaslužniji za argentinsko osvajanje Davis Cupa došao je do nove velike pobjede na teniskom terenu, ne zbog kvalitete suparnika nego svega što je prošao da bi opet bio u Parizu.

Naime, Del Potro zbog brojnih ozljeda, ponajviše zgloba ruke, pet godina nije bio na drugom Grand Slamu sezone, a prijetilo mu je da zbog problema s ramenom i leđima propusti i ovaj.

No Argentinac se zakrpao na oduševljenje teniskog svijeta, koji s velikom pozornošću prati sve njegove muke s ozljedama tijekom zadnjih sedam - osam godina, i za manje od dva sata završio posao protiv Pelle.

Upozorenje je to za najveće favorite Roland Garrosa, jer kada je Del Potro spreman i zdrav može svojom igrom pobjeđivati baš sve one najbolje. Argentinac je najbolji rezultat na pariškoj zemlji ostvario 2009. kada je došao do polufinala, a samo par mjeseci kasnije došao je do svojeg jedinog Grand Slama – US Opena.

Predviđali su mu tada strašnu karijeru s mnogo najvećih titula, ali poslije te uspješne godine Del Potra su uništavale ozljede te je bio upitan njegov povratak profesionalnom tenisu. I zato mu je ova pobjeda, prva na Roland Garrosu od 2012., posebno emotivna. Ako je netko zaslužio onda je to upravo on.

Dodajmo da je prije Pelle zadnja žrtva Del Potra u Parizu bio Čeh Tomaš Berdych u osmini finala 2012., da bi ga zatim u četvrtfinalu zaustavio Roger Federer iako je Argentinac imao 2-0 u setovima.