DRASTIČNE PROMJENE

Emotivan trenutak za hrvatski rukomet, velika trojka u mirovini; Lino Červar sve dogovorio, nedostaje samo potpis!

01.06.2018 u 19:56

Bionic
Reading

Nakon kvalifikacijskih utakmica za rukometno SP protiv Crne Gore, hrvatski izbornik Lino Červar trebao bi i služeno preuzeti klubu naše najbolje momčadi RK PPD Zagreba

Sljedeće sezone čeka nas neki novi Zagreb. Hrvatski prvak je u zadnjem kolu rutinski svladao Nexe 34:27 u emotivnoj utakmici, jer su Igor Vori te braća Tonči i Josip Valčić službeno otišli u igračku mirovinu.

'Mi smo u klubu zadovoljni. Ova se momčad pomlađuje, igrat ćemo brzo i poletno, rekao bih novi glumci, neki novi filmovi', izjavio je u uvodu na novinskoj konferenciji glavni menadžer kluba Božidar Jović.

  • +6
RK PPD Zagreb - RK Nexe, 2017/18. Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX

Na klupu bi trebao sjesti Lino Červar.

'Mi sa Červarom imamo dogovor da ćemo sjesti nakon kvalifikacijskih utakmica protiv Crne Gore. Definitno smo usmeno sve dogovorili, a to još treba staviti na papir. On će biti trener iduće godine, vjerujem u to. On će objaviti i svoj stručni stožer koji će ga pratiti u budućnosti.'

Umirovljeni trojac Vori te braća Valčić su pred novim izazovima.

'Vori je već direktor muške reprezentacije, Josip Valčić je novi sportski direktor Zagreba, radi na toj funkciji tri tjedna, unutra je 100 posto. Tonči ide sigurno u stožer kluba, kao jedan od trenera Line Červara', jasan je bio Jović.

Spomenimo da rezultatski nevažnoj utakmici, budući da su Zagrebaši ranije osigurali 27. naslov prvaka Hrvatske, PPD su predvodili Zlatko Horvat s osam golova te Damir Bičanić sa sedam, dok je Saša Barišić-Jaman s osam golova bio je najbolji kod Nexea.