SUZE I OVACIJE

Emotivan povratak na mjesto nesreće

09.11.2012 u 09:46

Bionic
Reading

Bivši Boltonov nogometaš Fabrice Muamba, koji je u ožujku ove godine umalo preminuo igrajući na White Hart Laneu protiv Tottenhama, vratio se u četvrtak na taj stadion po prvi puta nakon ogleda koji mu je okončao karijeru, ali srećom ne i život

Muamba (24 godine) je bivši Boltonov nogometaš kongoanskog porijekla koji je kolabirao na utakmici FA Cupa protiv Tottenhama u ožujku ove godine. Prevezen je u bolnicu London Chest, a liječnici su tek nakon 78 minuta uspjeli ponovno pokrenuti njegovo srce.

Unatoč tome, čudesno se brzo i dobro oporavio, no sportsku karijeru nije mogao nastaviti i objavio je umirovljenje u kolovozu.

Fabrice Muamba, koji se prošlog mjeseca oženio, a vjenčani kum mu je bio legendarni francuski nogometaš Thierry Henry, ušetao je na travnjak White Hart Lanea u poluvremenu utakmice 4. kola Europa lige između Tottenhama i Maribora (3:1), te se obratio publici sa suzama u očima.

'Želim se zahvaliti svima vama, navijačima Tottenhama, koji ste bili ovdje onoga dana i koji ste se molili za mene. Svi ste bili fantastični i nikada vam to neću zaboraviti,' poručio je Muamba.

Navijači Tottenhma priredili su mu ovacije koje su trajale nekoliko minuta...