20. Pannonian challenge

Ekstremno dobra zabava na Jarunu – osječki Pannonian Challenge došao u Zagreb

15.04.2019 u 15:56

Bionic
Reading

Osječki Pannonian Challenge zagrijao i zagrebačku publiku, a najbolji vozači pokazali su svoje vratolomije

Prva aktivnost ovogodišnjeg 20. Pannonian Challengea, protekla je u adrenalinskom raspoloženju, ali što je još važnije, opravdala je sva očekivanja posjetitelja skate parka na zagrebačkom Jarunu. Upravo su ondje održana natjecanja u BMX, skate i inline disciplinama, u sklopu Challenge Toura 2019, koji sada, nakon pohoda na Zagreb, seli u Varaždin, dok promotivni krug oko Hrvatske zatvara u Rijeci.

Očekivano, BMX natjecanje je bilo najatraktivnije, jer je u njemu sudjelovalo i najviše sportaša, ali nisu zakazali niti vozači na skateu i rolama, koji su dokazali da je zagrebačka scena ekstremnog sporta iznimno snažna. U BMX-u je tako slavio Fran Zeman, koji je bio za dlaku bolji, od Ivana Kukuljana, dok se trećim mjestom morao zadovoljiti David Kozbašić. S druge strane, skateom je najbolje i najspretnije baratao Mazarekić, a bio je bolji od Domagoja Gudca na drugom, i Brune Vranića na trećem mjestu. Naposljetku, inline natjecanje je pružilo izrazito napeto natjecanje najboljih hrvatskih rolera, ali je pobjedu naposljetku odnio Sven Buršić, drugi je bio Matija Kunštek, dok je treće mjesto zauzeo Ivan Grgić.

Pannonian Challenge na Jarunu Izvor: Promo fotografije / Autor: Samir Kurtagić

Posebno je atraktivna bila je i disciplina best trick, u kojoj su skateri, inlineri i BMXeri pokazali najbolje trikove koje su dugo uvježbavali. Vremenski uvjeti su srećom podržali sam početak ovogodišnjeg Challenge Toura, a sada samo ostaje za vidjeti kakva će prognoza biti 27. travnja u Varaždinu i 11. svibnja u Rijeci, iako će, poznavajući tamošnju publiku i neumorne ekstremne sportaše, atmosfera kao i u Zagrebu biti prilično užarena.