već trenira s momčadi

Ekspresni povratak Rakitića; prošli četvrtak operiran a ove subote već na terenu

16.04.2018 u 22:31

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac i veznjak Barcelone, Ivan Rakitić, prošlog je tjedna u utakmici protiv Rome slomio kost u kažiprstu lijeve ruke, vrlo brzo je operiran, a već ovog ponedjeljka pojavio se na treninzima

Iako se strepilo kada će se Rakitić vratiti na nogometne terene, jedan od glavnih igrača ove sezone u katalonskoj momčadi, na teren bi mogao u subotu, u finalu španjolskog kupa protiv Seville.

'Moguće je da zaigra u finalu', rekao je u ponedjeljak Barcelonin trener Ernesto Valverde na konferenciji za medije u Barceloni. On je izostavio Rakitića s popisa igrača na koje računa u utorak u prvenstvenoj utakmici protiv Celte u Vigu.

  • +12
AS Roma - FC Barcelona, četvrtfinale Lige prvaka, 2017/18. Izvor: Pixsell / Autor: ALBERTO LINGRIA/XINHUA/PIXSELL

Hrvatski 30-godišnji vezni igrač slomio je prošli utorak prst u utakmici Lige prvaka s Romom pa propustio u subotu dvoboj s Valencijom u kojem je njegova momčad slavila s 2:1.

Na travnjak bi se tako trebao vratiti 21. travnja protiv svog bivšeg kluba Seville na madridskom stadionu Wanda Metropolitano gdje se igra finale kupa. To bi Rakitiću bila 50. utakmica za Barcelonu ove sezone.

U četvrtak je preko društvenih mreža izvijestio kako je obavljen operativni zahvat na prstu te da se nada što skorijem povratku na teren.

  • +13
Ivan Rakitić - zvijezda Barcelone i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

'Nadam se da ću što prije biti spreman kako bih se borio za preostale ciljeve ove sezone', napisao je na Instagramu.

Nakon ispadanja u četvrtfinalu Lige prvaka od Rome katalonska momčad je nadomak osvajanju španjolskog prvenstva u kojem vodi s 11 bodova prednosti nad Atletico Madridom samo šest kola prije kraja. Protiv Seville, kluba u kojem je Rakitić igrao od siječnja 2011. do lipnja 2014., branit će naslov pobjednika kupa.