PANIKA NA TRIBINAMA

Eksplozije na krcatom stadionu; navijači pjevali himnu, stampedo izbjegnut

14.11.2015 u 11:03

Bionic
Reading

Francuska nogometna reprezentacija potvrdila je na stadionu Stade de France pred 80.000 gledatelja kako će biti ozbiljan kandidat za krunu na domaćem Euru sljedećeg lipnja. Protiv aktualnih svjetskih prvaka Nijemaca upisala je sigurnu pobjedu koja izbornika Didiera Deschampsa sigurno raduje. Međutim, srećom nitko od igrača i gledatelja za vrijeme utakmice nije znao za brutalan i mućki teroristički napad koji se događao izvan stadiona na šest lokacija

Dvije snažne eksplozije čule su se tijekom utakmice pored stadiona u kojoj su Francuzi u Parizu slavili 2:0, a golove su zabili centarfori Olivier Giroud i Andre-Pierre Gignac, u 45. i 86. minuti. Eksplozije možete čuti OVDJE.

Nakon utakmice, kako ne bi nastao stampedo, policija je velik broj gledatelja evakuirala na travnjak, a oni koji su u miru izlazili van ponosno su pjevali francusku himnu. Naravno, tijekom susreta zahvaljujući modernoj tehnologiji većina gledatelja saznala je za bombe izvan stadiona i zavladala je panika i iščekivanje.

Još uvijek nije poznato jesu li teroristi imali namjeru napraviti potpuni kaos na stadionu s gotovo 80.000 ljudi, ali može se reći kako su u tome djelomično uspjeli. Predsjednik Francuske Francois Hollande bio je na utakmici i među prvi je evakuiran te je prebačen u ministarstvo unutarnjih poslova. Policija istražuje je li namjera teroristima bila postaviti bombu unutar stadiona, a što bi to značilo nije potrebno posebno naglašavati. I ove 2-3 eksplozije koje su se čule bile su izuzetno snažne.

'Nismo znali što se događa. Eksplozije su bile snažne, ali nije bilo panike. Sve dok nisu došle vijesti o mrtvima na koncertu', rekao je jedan od gledatelja.

Gledatelji koji su bili na utakmici svjedoče kako je zamalo nastao potpuni kaos kada je policija zatvorila vrata stadiona.