BILO JE DRUGIH GREŠAKA

Ekspert razjasnio: gol Lokomotive nije sporan!

06.08.2013 u 14:56

  • +6

4. kolo MAXtv Prve lige; Istra 1961 - Lokomotiva

Izvor: Pixsell / Autor: Duško Marušić

Bionic
Reading

Nakon četvrtog se kola MAXtv Prve lige po prvi put digla veća prašina oko suđenja, pa smo o nekim odlukama arbitara odlučili pitati bivšeg nogometnog suca Alojza Šuprahu

Na kraju utakmice između Istre i Lokomotive bilo je puno prigovora na sudačke odluke, a iako je bilo niz spornih situacija, odlučili smo se usredotočiti na situaciju koja je bila slična onoj s utakmice između Zadra i Rijeke. Naime, niti jedna od momčadi koja je postigla pogodak nije izbacila loptu van terena iako je protivnički igrač ležao. O tim se situacijama očitovao Alojz Šupraha, sudački ekspert s 24sata TV-a:

'Pravila su jasna. Dani su napuci po kojima igrači ne trebaju izbacivati loptu izvan terena, već je sudac taj koji procjenjuje ozbiljnost situacije. Sudac zaustavlja igru samo u slučaju ako procijeni da je igrač koji leži teže ozlijeđen, u protivnom se igra treba nastaviti. Mislim da se u utakmici Zadra i Rijeke radilo o prekršaju Kneževića i da je tu sudac pogriješio, ali ako sudac nije zbog toga zaustavio igru, onda je ona trebala biti normalno nastavljena.

Istra 1961 - Lokomotiva 1:2 (4. kolo, 2013/14), sažetak


Stoga, smatram da su suci pravilno prosudili u obje utakmice, pošto je samo nekoliko trenutaka kasnije bilo vidljivo da niti jedan igrač nije bio teže ozlijeđen. Uostalom, obojica su kasnije nastavila utakmicu pa je i time potvrđeno da nije bila riječ o težim ozljedama. Bilo je drugih pogrešaka, poput one kada je Samateh morao biti isključen, ali ove situacije ne spadaju u taj slučaj.

Mislim da se općenito pravilo prekida utakmice zloupotrebljava i da ga treba postrožiti. Trebala bi se uvesti rigoroznija pravila da se igrači kojima se mora ukazati pomoć ne mogu odmah vratiti na teren. Koliko samo igrača leži, da bi kasnije bez problema nastavili igru? Uvjeren sam, većina nije toliko teško povrijeđena…' - zaključio je Šupraha.

Zadar - Rijeka 1:2 (4. kolo 2013./14.), sažetak