čudesni nogometaš

Egipćanin Mo Salah uspio ono što još niti jedan igrač Liverpoola nije u 129 godina i upisao se u klupsku povijest; gdje mu je kraj?

20.10.2021 u 13:17

Bionic
Reading

Sjajnu utakmicu odigrali su u Ligi prvaka madridski Atletico i Liverpool, a u pobjedi gostiju iz Engleske 2:3 u povijesne knjige upisao se Egipćanin Mohamed Salah

U utakmici za nogometne sladokusce Liverpool je poveo golovima Salaha i Keite, ali domaćin se brzo vratio u utakmicu preko odličnog Griezmanna (20. i 34. minuta).

No, sve je po Atletico krenulo u krivom smjeru početkom drugog poluvremena kada je upravo Griezmann dobio crveni karton. Pobjedu Liverpoolu u 78. minuti osigurao je Salah iz jedanaesterca koji je na toj utakmici ušao u povijesne klupske knjige rekorda.

Naime, Salah je golom protiv Atletica postao prvi igrač Liverpoola u povijesti koji je, u 129 godina koliko postoji ovaj veliki engleski klub (osnovani su u lipnju 1892. godine), zabio gol na devet utakmica u nizu. Ovom utakmicom Egipćanin je još jednom potvrdio klasu te je dokazao kako ga danas s pravom mnogi smatraju ponajboljim igračem današnjice, istinskim nasljednikom Messija i Ronalda.

Svoj golgeterski niz Salah je počeo protiv Chelseaja, a nakon toga je zabijao Leedsu, Crystal Palaceu, Brentfordu, Manchester Cityju, Watfordu, AC Milanu, Portu te na koncu i dva gola Atletico Madridu.

No, Salah je ionako do ove utakmice već postavio nekoliko rekorda i stoga se s pravom mnogi pitaju gdje mu je kraj?

  • +7
Liverpool - Manchester City, Premier liga, 2021/22 Izvor: EPA / Autor: Andrew Yates