NISU JAČI OD ALŽIRA

Egipat nikakva prijetnja hrvatskim rukometašima

15.01.2013 u 18:29

Bionic
Reading

Rukometaši Egipta nisu uspjeli ni u trećem kolu upisati prvu pobjedu na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Španjolskoj. Odigrali su s Alžirom samo 24:24.

Čini se da hrvatske rukometaše Egipat ne treba previše brinuti. Iako smo se uoči turnira pribojavali arapskih protivnika, s obzirom na to koliko je Hrvatsku namučio Tunis u Londonu prošle godine, Egipćani izgleda da nisu ono što su bili prije dvadesetak godina kada su jedini od neeuropskih zemalja predstavljali prijetnju favoritima.

Nakon lakih poraza protiv Španjolske i Mađarske, Egipat nije uspio pobijediti ni Alžir, reprezentaciju koju je Hrvatska svladala s visokih 31:20. Egipćani su vodili veći dio utakmice no u samu završnicu momčadi su ušle u egalu i do kraja je rezultat ostao izjednačen. U posljednjih pola minute Egipat je ušao s loptom i napadom za pobjedu, ali dvoboj je svejedno završio 24:24.

Najbolji strijelac dvoboja bio je Ahmed Mostafa s devet postignutih golova za Egipat, dok su za Alžir zabili Chehbour, Benali i Mokrani po pet golova.

Podsjetimo, nakon utakmice s Mađarskom, naše Kauboje čeka u četvrtak Egipat u četvrtom kolu skupine D. S obzirom na viđeno na početku turnira, možemo očekivati laku pobjedu.

SP u rukometu, skupina D:

Egipat - Alžir 24:24

Španjolska - Australija kasnije

Hrvatska - Mađarska kasnije