OSTAO JOŠ SAMO DERBI

Eduardov štićenik razmontirao Rijeku

31.05.2009 u 18:00

Bionic
Reading

U posljednjem kolu T-Com prve HNL odigrano je pet dvoboja i u prosjeku je palo više od tri pogotka. Jedina momčad koja nije zabila je Rijeka, a proslavio se Interov Brazilac Dodo s tri gola, pred očima svojeg velikog prijatelja i mentora Eduarda da Silve

OSIJEK – SLAVEN B. 1:2
Strijelci: Nikšić (21) / Lapić (2), Kresinger (14)

U prvom ozbiljnijem napadu gosti su došli u vodstvo. Ubačaj Posavca zapeo je među nesigurnom obranom domaćih, a najbolje se snalazi Stipe Lapić koji 'otvara račun'. Slaven je povećao nakon asistencije Jurića za Kresingera, koji iz blizine pogađa. Osijek je uzvratio u 21. minuti, kada Nikšić koristi situaciju nakon odbijanca i s 18 metara rutinirano smanjuje rezultat. Rezultat se u nastavku nije mijenjao, trener gostiju Petković pobjedom se oprostio od dobro obavljenog posla u koprivničkom klubu.

ZAGREB – ZADAR 3:1
Strijelci: Abdurahimi (10), Mujdža (29), Parlov (85) / Ljubičić (17)

Zagreb je svojim navijačima poklonio oproštajnu pobjedu, a počelo je inteligentnim pasom Vugrineca, koji je mladi Abdurahimi rutiniranim niskim udarcem poslao u suprotni kut. Zadar je uzvratio preko Ljubičića, koji je s 25 metara još jednom demonstrirao kako razoran udarac ima. Ipak, prije odmora Mujdža je prvo pucao desnom nogom pa je iz drugog pokušaja zabio ljevicom i donio 'pjesnicima' mirniji nastavak. Potvrda pobjede došla je nakon pogotka s bijele točke, koji je izborio Krstanović, a realizirao Parlov.

CROATIA S. – VARTEKS 2:1
Strijelci: Jukić (13), Šaban (64) / Hojski (35)

Sesvećani su došli do prve proljetne pobjede, iako su Varteks 'dočekali' na stadionu u Varaždinu. Iznenađenje je najavio Jukić, koji je asistenciju Župana pretvorio u vodstvo nominalnih domaćina. Deset minuta prije kraja Varaždinci su imali dvostruki razlog za slavlje. Varteks je izjednačio, a divan gol s 15-ak metara zabio je debitant, dijete kluba, Saša Hojski. Varaždinci su apsolutno dominirali, no pogotkom Šabana, pored tragičar susreta Carlosa, Sesvećani su odnijeli pun plijen.

CIBALIA – ŠIBENIK 2:1

Strijelci: Lukačević (37), Malčić (47) / Alispahić(40)

U 37. minuti Pavličić glavom pronalazi Lukačevića, koji volejem para mrežu, dovodi domaćine u vodstvo i suigrača na diobu prvog asistenta lige. Potez susreta pripada gostima. Alispahić je povukao akciju i s ruba 16-erca munjevito pogodio rašlje. Ipak, osim umjetničkog dojma, u Šibenik se vraća praznih ruku. Osmim golom Malčića u sezoni Cibalia je došla do oproštajne pobjede, a ona nije bila uvjerljivija jer je Milardović u isteku dvoboja promašio penal. Točnije, Blažević ga je lijepo obranio.

INTER – RIJEKA 3:0

Strijelac: Dodo (21, 48, 74)

Rijeka je došla bez braće Sharbini i još šestorice prvotimaca, a domaćini su to znali kazniti. Grgurović ubacio iz kornera i nakon očajne reakcije Dodo glavom zabija za 1:0. Riječ je o Brazilcu kojega je u klub izravno doveo Eduardo da Silva. Reprezentativac je i prisustvovao ovom dvoboju i zadovoljno se smješkao zbog sjajnog učinka svog sugrađanina. Dodo je u drugom poluvremenu zabio još jedan gol glavom pa i nogom te nagovijestio da bi uskoro mogao postati zanimljiv i najvećim hrvatskim klubovima. Rijeka je bila bezopasna, tek je Štrok iz slobodnog udarca pogodio stativu.