LIGA PRVAKA

Eduardo za pobjedu, Dynamo okrenuo Rubin

16.09.2009 u 22:51

Bionic
Reading

Eduardo se ponovno pokazao izuzetno vrijednim za momčad Arsenala u Liegeu. Puno je trčao, borio se i na kraju pogodio za konačnu pobjedu 3:2. Bio je to najveći preokret svih utakmica 1. kola Lige prvaka igranih u srijedu

Drugog dana 1. kola Lige prvaka najveći derbi igran je u Milanu gdje je Inter ugostio aktualnog europskog prvaka Barcelonu. Bila je to izvrsna utakmica u kojoj su Katalonci dominirali, imali više loptu u nogama i stvarali bolje prilike. Nažalost, svoju igru ni jedni ni drugi nisu okrunili pogocima, pa su gledatelji na tribinama i pred TV ekranima ipak ostali uskraćeni za ono najvažnije - golove.

Kijevski Dynamo dugo se mučio s aktualnim ruskim prvakom Rubinom iz Kazana. Rusi su čak i poveli u 25. minuti, no Ukrajinci su od 71. do 85 minute zabili tri gola i osvojili važne bodove. Ognjen Vukojević odigrao je svih 90 minuta susreta.

Priličnu dramu vidjeli smo i u Liegeu. Belgijanci su ugostili Arsenal i u prvih pet minuta pospremili iza leđa golmana Mannonea dvije lopte. Ipak, 'topnici' su naočigled kvalitetnija i bolja momčad i kad je Bendtner u 45. minuti smanjio na 1:2 bilo je jasno da će Wenger pojačati ofenzivu tražeći pobjedu ili u najgorem slučaju remi. Upravo se to i dogodilo. Prvo je Vermaelen u 79. minuti izjednačio, a onda je naš Eduardo samo dvije minute kasnije pogodio za konačnih 3:2.

Liverpool se dugo mučio s Debrecenom, a Mađari su se iskazali kao vrlo defanzivna momčad, ali koja taktički zna dobro igrati. Već u prvom dijelu 'redsi' su imali posjed lopte od čak 66 posto, uputili su samo u tom dijelu igre 16 udaraca prema golmanu Poleksiću, no lopta nije ušla u mrežu. Dogodilo se to tek u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena, kad je Kuyt zabio jedini gol na utakmici. U drugom dijelu Liverpool je nastavio s napadačkom igrom, no nijedan od devet udaraca prema mađarskom golu nije bio dovoljno precizan.

Sevilla je pred utakmicu s Unireom slovila za velikog favorita i u konačnici je i opravdala taj status. Luis Fabiano ponovno je zabio, pridodao mu se i Renato sredinom drugog dijela i Španjolci su stigli do tri boda koja su vjerojatno i unaprijed upisali na svoj konto.

Lyon i Olympiacos tek su u završnici utakmice 'slomili' otpor svojih suparnika, Fiorentine i AZ Alkmaara. Francuzi su imali igrača više cijelo poluvrijeme, crveni karton dobio je Gilardino u 45. minuti, igrali su vrlo dobro, no lopta nikako nije završavala u mreži. Na kraju, u 76. minuti Miralem Pjanić zakucao je loptu pod prečku talijanskog gola nakon jedne velike gužve pred Freyja. Istodobno, Grci su do pobjedničkog gola stigli gotovo u istoj sekundi kao i Francuzi, zabio je Torosidis. Naš lakše ozlijeđeni Joey Didulica utakmicu je odgledao na klupi za pričuve. Prednost na golu AZ Alkmaara dobio je Romero.

Na kraju, škotski Rangersi odigrali su vrlo dobru utakmicu u Stuttgartu i domaćinima posve zasluženo uzeli bod na VfB Areni. Poveli su Nijemci preko Pogrebnjaka u 18. minuti, a na konačnih 1:1 izjednačio je Bougherra u 77. minuti.

Rezultati:
OLYMPIAKOS - AZ 1:0
Strijelac: 1:0 Torosidis (79)
DYNAMO - RUBIN KAZAN 3:1
Strijelci: 0:1 Dominguez (25), 1:1 Yussuf (71), 2:1 Gerson Magrao (79), 3:1 Gusev (85)
STUTTGART - RANGERS 1:1
Strijelci: 1:0 Pogrebnjak (18), 1:1 Bougherra (77)
STANDARD - ARSENAL 2:3
Strijelci: 1:0 Mangala (2), 2:0 Jovanović (4-11m), 2:1 Bendtner (45), 2:2 Vermalen (79), 2:3 Eduardo (81)
LYON - FIORENTINA 1:0
Strijelac: 1:0 Pjanić (76)
SEVILLA - UNIREA URZICENI 2:0
Strijelci: 1:0 Luis Fabiano (45+1), 2:0 Renato (70)
LIVERPOOL - DEBRECEN 1:0
Strijelac: 1:0 (Kuyt 45)
INTER - BARCELONA 0:0