KRENULI GA GOLOVI

Eduardo o inicijativi bivših igrača Dinama i reprezentaciji!

07.04.2014 u 15:31

Bionic
Reading

Ukrajinski Šahtar naših Darija Srne i Eduarda da Silve ove sezone ima znatno teži posao u lovu na titulu prvaka. Nakon 21. kola imaju tek tri boda više, baš kao i utakmicu, od drugoplasiranog Dnjipra

'Meni je, najiskrenije, najvažnije da sam počeo puno više igrati. I, naravno, da sam zdrav. Čim se igrač osjeća puno bolje, a još kad zabije, onda je to zbilja potpuno zadovoljstvo', rekao je u uvodu razgovora za tportal.hr Eduardo da Silva, kojem se govoru uistinu osjeća zadovoljstvo.

Golove ste zabijali u utakmicama kada Vas je trener Lucescu stavljao od prve minute?

Kao što sam rekao, igraču je puno lakše kada igra otpočetka, kada je spreman uhvatiti ritam. Kada ulazi s klupe; nikad ne znaš hoće li uhvatiti taj ritam, hoće li biti dovoljno zagrijan. A osim toga, i psihološki je lakše igrati od početka jer imaš i puno više vremena. Kada ulaziš s klupe, ostaje dojam da si ti taj koji moraš spasiti utakmicu.

Dakle sada ste Vi na 'štihu'?

Trener Lucescu očito jako dobro rotira momčad. Nakon poraza od Dnjipra na domaćem terenu, u igru je opet vratio nas iskusnije i sada smo na pobjedničkoj stazi.

Sigurno ste zadovoljni i učinkom, četiri gola u tri utakmice?


Jesam, međutim imam dojam da ljudi koji ne prate ukrajinsku ligu ne znaju baš da ne igram na poziciji klasičnog napadača. Zato su u Ukrajini i klubu jako zadovoljni, jer igram malo povučenije, igram krilnog napadača, kojima je golove možda i teže zabijati nego klasičnom napadaču. I još jedna važna stvar, ukrajinsko prvenstvo ove sezone vrlo je ujednačeno. Ja otkako sam u Šahtaru, osvajali smo duple krune, uglavnom bez problema. A sada su jaki i Dinamo i Dnjipro i Metalurg pa svi imaju dojam da Šahtar ne igra baš nešto. No momčad je odlična, ali i drugi su se jako digli.

Možda je to i savjet izborniku Kovaču za 12. lipnja i utakmicu protiv Vašeg Brazila u Sao Paolu?

U izbornički posao se uopće ne želim miješati niti mu se gurati preko medija. Osim toga, iako je vremenski do SP-a ostalo malo, igrači imaju po deset, 12 utakmica do kraja sezone. dakle, sve je još otvoreno. Naravno da bi svatko od nas želio igrati, ali sigurno će izbornik znati procijeniti tko mu može donijeti rezultat. Znate, uoči SP-a u Francuskoj 1998. godine, u klubovima je igralo tek tri, četiri igrača, a stigli smo do bronce. Zato je manje važno tko i koliko igra sada, već kako će biti spreman u lipnju.

I za kraj, tema koja je ovih dana nezaobilazna u Zagrebu, ali i šire. A to je želja bivših Dinamovih igrača, Bišćana, Šimića, Marića i Šokote, da se u Dinamu provedu demokratski izbori.

'Ne mogu previše govoriti o tome, jer nisam u Hrvatskoj. Ali ako ovi dečki znaju kako pomoći Dinamu, onda im se treba dati prilika, jer od ovakvog Dinama ne može se biti gori', kratko ali vrlo jasno poručio je Eduardo da Silva.