MINSK DOKAZAO

Eduardo i Olić vratili mirnoću Biliću

13.08.2009 u 10:24

Bionic
Reading

Hrvatska je i dalje u igri za SP u Južnoj Africi. Bila bi i da nije pobijedila Bjelorusiju. Istina, s tek teoretskim izgledima. Naravno, ni sada nije sigurna - druga, ali ovaj je uspjeh vratio vjeru u Bilićevu momčad te dokazao koliko nam je nedostajao Eduardo

Pred hrvatskom su nogometnom reprezentacijom još tri kvalifikacijske utakmice, nakon kojih bi Bilićeva selekcija mogla izboriti dodatne kvalifikacije za odlazak na SP u Južnoj Africi. I dâ je izgubila u Minsku od Bjelorusije, ne bi bili izgubljeni svi izgledi, ali s pobjedom koja praktički eliminira Bjeloruse iz daljnje konkurencije, sasvim sigurno optimističnije će se ići u predstojeće oglede.

No osim što je Bilić vratio osmjeh na lice svojim igračima, i sâm se još jednom uvjerio koliko mu znači Eduardo da Silva. Nažalost, nismo ga imali od veljače prošle godine, nije ga bilo na Euru u Austriji, ali ni u najvažnijim utakmicama ovih kvalifikacija. Naravno, nitko ne može garantirati da ne bi izgubili od Engleza, ali sasvim sigurno bi protiv Ukrajine osvojili koji bod više. Samim time bili bi i u mnogo mirnijoj situaciji te ne bi trebali drhtati uoči gostovanja u Kazahstanu.

'Cijela je momčad dala maksimum. Hvala svima, baš svima, vratili smo se u igru, to je ono što smo od Minska tražili i željeli. Mislim da više od toga nije bilo potrebno', rekao je Bilić odmah nakon utakmice. No, to ne znači da Bilić i stožer neće analizirati i slabosti svoje momčadi, koja je u oba poluvremena imala nekoliko kikseva. Poglavito Srna, koji je pogriješio kod gola, ali i u dva navrata omogućio Bjelorusima kontre 'tri na tri'. Na svu sreću, greške nam nisu uništile rezultat, ali su dovoljno upozoravajuće jer Englezi će na svom Wembleyju sigurno željeti novu osvetu za poraz otprije dvije godine.