on ipak prihvaća izazov?

Edin Džeko ovo sigurno nije očekivao, a novinar koji prati crno-plave otkrio je 'bolnu istinu': Vjerujem da su se u Interu umorili čekajući ga

10.08.2022 u 16:21

Bionic
Reading

Bosansko-hercegovačni napadač Edin Džeko, kojem će ovo biti druga sezona u milanskom Interu, čini se da u (n)ovoj sezoni baš i neće dobivati pravu priliku. Jer u Milan se vratio Romelu Lukaku

Reprezentativac Bosne i Hercegovine ostao je bez mjesta u vrhu napada milanskih crno-plavih, zbog povratka belgijskog napadača Romelua Lukakua i izvjesno je da će njegova minutaža biti mnogo manja u odnosu na prošlu sezonu.

Novinar Mario Sconcerti smatra da je bh. napadaču teško palo to što je odjednom ostao bez mjesta i što trener Simone Inzaghi svu pažnju posvećuje belgijskom napadaču.

'Mislim da je poprilično potresen ovoljetnim dolascima, koji su njega i Carlosa Correu stavili u drugi plan. Vjerujem da su se u Interu umorili 'čekajući ga'. Smatram ga vrhunskim igračem, ali nikako nije stigao na najviši nivo', uvjeren je Sconcerti.

Legendarni Giuseppe Bergomi ipak vjeruje da Džeko i Lukaku mogu igrati čak i zajedno.

'Lukaku daje dodatna rješenja u napadu koja nismo imali prošle sezone. Očekujem ga vidjeti posvećenog i spremnog. On i Edin Džeko mogu igrati zajedno kada momčadi zatreba rezultat. Bilo bi ih jako teško zaustaviti s obzirom na njihovu fizičku snagu', smatra Bergomi.

Simone Inzaghi je u pripremnim utakmicama Džeku uglavnom ostavljao na klupi. Minutažu je dobivao tek u završnicama utakmica, a tako bi se mogla rasplesti i priča u nastavku sezone.

No, s obzirom na to da je Džeko imao priliku otići s Giuseppe Meazze u momčadi gdje bi vjerojatno bio prvi napadački izbor, očito je prihvatio izazov i odlučio se boriti za mjesto u momčadi.

Džeki će ovo biti druga sezona u Interu, u koji je stigao iz Rome kao besplatan igrač.

U prošloj sezoni, Džeko je odigrao ukupno 48 utakmica za Inter u svim natjecanjima, te je zabio 17 golova i dodao deset asistencija. Ugovor s milanskim klubom istječe mu u ljeto 2023. godine.