izgubio interes

Eden Hazard završio karijeru; fanovi u čudu, a oglasio se i Real koji ga je skupo platio

10.10.2023 u 14:08

Bionic
Reading

Nakon što je Eden Hazard objavio da završava igračku karijeru stižu i prve reakcije. Dobro se prisjetiti koliko je zapravio bio dobar na svom vrhuncu

Mnoge je iznenadilo što se 33-godišnji plemeniti vezni igrač Eden Hazard odlučio naglo umiroviti. No, legendarni belgijski nogometaš (bio je kapetan, a igrao je i na tri svjetska i dva europska prvenstva, op.a.), koji je u najboljim danima ostvario jedan od najvećih transfera u povijesti kad je 2019. godine iz Chelseaja prešao u Real Madrid za 115 milijuna eura, ipak je donio tešku odluku. Tu vijest objavio je na Instagramu, a ubrzo su počele stizati reakcije obožavatelja, ali i bivših suigrača.

'Nakon 16 godina i više od 700 odigranih utakmica, odlučio sam završiti karijeru profesionalnog nogometaša', napisao je Hazard na Instagramu nakon što nije uspio pronaći novog poslodavca na tržištu.

'Nogomet mi je omogućio da ispunim svoje snove, zabavljao sam se na travnjacima diljem svijeta. Tijekom karijere upoznao sam mnoge izvanredne trenere, igrače i suigrače. Želio bih svima zahvaliti, svi će mi nedostajati', dodao je.

Da se radi i talentiranom igraču Eden Hazard pokazivao je još u francuskom Lilleu iz kojeg je u transferu 'teškom' 35 milijuna eura 2012. godine stigao u Chelsea.

U klubu iz Londona, koji u to vrijeme nije štedio novaca jer mu je na čelu bio Roman Abramovič, ostavio je dubok trag. Skupio je 352 nastupa uz učinak od 110 golova i 92 asistencije! I ne samo to. S Chelseajem je Hazarda osvojio dva naslova prvaka Engleske (2015. i 2017.), jedan FA kup i dvije Europske lige. Dodajmo tome kako je 2015. godine proglašen 'Najboljim igračem godine u Premier ligi.'

Ubrzo nakon objave oglasio se i njegov bivši klub Real Madrid krakatom objavom:

'Real Madrid želi iskazati zahvalnost i poštovanje igraču koji je u četiri sezone u našem klubu osvojio Ligu prvaka, klupski SP, europski i dva španjolska superkupa, dva naslova prvaka i jedan Kup kralja. Real Edenu i njegovoj obitelji želi sve najbolje u budućnosti', objavio je Real.

Dodajmo kako je od dolaska u kraljevski klub u srpnju 2019. godine odigrao je ukupno 76 utakmica i postigao samo sedam golova zbog brojnih ozljeda i nepovjerenja trenera.

A koliko je zapravo dobar bio Eden Hazard? Naime, kad je legendarni Gary Lineker prije šest godina pitao Rio Ferdinanda kako je bilo igrati protiv Hazarda i je li uživao, iskreno je rekao:

'Ne, i dalje imam noćne more! Hvala bogu da je pod Mourinhom igrao više na poziciji krila pa nisam imao toliko posla s njim. Trenutačno je puno slobodniji jer igra lijevo, desno, izvlači se. Ma užitak ga je gledati. On je ključan igrač Chelseaja', kazao je tada Ferdinand.