TRAGIČAR UTAKMICE

Džeki je sudac kriv za sve, a zapravo je on dotukao Bosnu!

22.06.2014 u 11:18

Bionic
Reading

Edin Džeko mogao je zadržati nadu Bosne i Hercegovine za prolazak u osminu finala, no čistu situaciju u sudačkoj nadoknadi nije uspio pretvoriti u pogodak...

Napadač Manchester Cityja bio je središnja figura dvoboja BiH i Nigerije te je na kraju završio kao apsolutni tragičar utakmice. A sve je moglo biti drugačije. U 17. minuti Peter O'Leary i njegovi pomoćnici dosudili su zaleđe prilikom Džekinog pogotka, iako je bio u dozvoljenoj poziciji, što je pokazala i usporena snimka.

'Trebali smo pobijediti, a sudac se treba sramiti svojeg suđenja u današnjoj utakmici. Naša momčad ide kući i tužna je zbog toga, no s nama bi kofere trebao pakirati i sudac. On je u potpunosti utjecao na ishod utakmice koju smo izgubili i zbog koje se vraćamo kući,' rekao je Edin Džeko nakon susreta.

No, upravo je Džeko glavni krivac što Bosna nije izvukla barem bod. Naime, u sudačkoj nadoknadi našao se u čistoj situaciji za pogodak, ali očajno je pucao iz blizine te tako omogućio golmanu Enyeami da se proslavi.


Napadač njegovog ugleda i profila jednostavno ne bi smio promašivati takve šanse, a Džeko ih za City uglavnom ni ne promašuje. Ovaj put je loše reagirao te tako potvrdio neočekivani poraz i oproštaj svoje selekcije...