U ZIMI U BOLNICI

Dvostruki svjetski prvak Formule 1 odlazi na novu operaciju lica i čeljusti, a za ono što se dogodilo u završnici prvenstva kaže - čista sreća!

18.12.2021 u 16:05

Bionic
Reading

Umjesto zasluženog odmora, dvostruki prvak u Formuli 1 Fernando Alonso će jedno vrijeme provesti u bolnici, a zatim ga kod kuće čeka mirovanje i oporavak

Za razliku od drugih vozača Španjolac ima drugačiji plan u zimskim mjesecima, prioritet je ozljeda lica koju je zadobio na treningu dok je u Luganu vozio bicikl, a na njega je naletio automobil. Završio je na operaciji lica i čeljusti, pri čemu su mu se morali vaditi zubi i u oštećeno područje umetati pločice.

Ovaj 40-godišnjak podvrgnut će se dodatnom liječenju prije početka nove sezone u kojoj želi biti još konkurentniji s Alpineom kada se uvode novi propisi.

U tek završenoj sezoni, Alonso je zabilježio jedno postolje, u Kataru, dok je njegov momčadski kolega Esteban Ocon osvojio VN Mađarske.

'Moja je sudbina u zimi bolnica', rekao je dvostruki bivši svjetski prvak.

'Prvo će mi skinuti pločice s lica i čeljusti, a zatim ću se odmarati nekoliko tjedana.'

Komentirao je i rasplet utrke za svjetskog prvaka…

'Verstappen je imao sreće, bez Safety Cara Lewis bi bio svjetski prvak, a sa Safety Carom Max je svjetski prvak, tako da je to što se dogodilo čista sreća. Kada bi se mogao podijeliti trofej, to bi bilo dobro, jer su obojica bili izvanredni. Naravno žao mi je Lewisa, jer je vozio na drugoj razini, posebno u drugom dijelu prvenstva. Mercedes je imao brži bolid, da, ali Valtteri Bottas nije bio drugi. Lewis je pokazao tu izvedbu. Dakle, kada izgubite prvenstvo zbog Safety Cara u posljednjem trenutku, sigurno vam je malo žao.'