SVJETSKO PRVENSTVO

Dva zlata i srebro za hrvatske ribolovce

19.09.2010 u 12:56

Bionic
Reading

Daniel Gospić i hrvatska reprezentacija svjetski su prvaci u na 27. Svjetskom prvenstvu podvodnom ribolovu u Malom Lošinju, dok je Antonio Buratović osvojio srebro

Pred prepunom dvoranom na Bočacu službenim vaganjem nakon drugog natjecateljskog dana potvrđeno je kako je Lošinjanin i Gospić najbolji na svijetu, a Gospić, Antonio Buratović i Dario Marinov Hrvatskoj su donijeli ekipno zlato. Buratović je ponovio odličan ulov iz prvog natjecateljskog dana, te se na kraju okitio i pojedinačnim srebrom, dok je Marinov zadržao petu poziciju.

Gospić kao svjetski prvak nadmašio je sam sebe, te je tijekom dva dana natjecanja ulovio propozicijama maksimalno dozvoljenih dvadeset ugora i 10 riba, što mu je donijelo nedostižna 41.484 boda. Buratović je imao 28.993 boda.

Na ekipnoj razini, Hrvatska je uvjerljivo osvojila prvo mjesto s 91.069 bodova, drugo mjesto zauzeli su Talijani s 53.700 bodova, dok su Španjolci s 49.916 bili treći.

Oduševljen zbog osvojenih zlatnih medalja i slavlja koje su mu priredili njegovi Lošinjani, novi je svjetski prvak, hrvatski reprezentativac Daniel Gospić, rekao kako mu je ova titula ostvarenje sna.

'Presretan sam zbog osvojenih titula, pogotovo što je konkurencija bila izrazito jaka. Očekivao sam borbu s Carbonelllom i De Silvestrijem do samog kraja, a na kraju je ispalo da mi je najveći konkurent reprezentativni kolega Buratović. Posebno me veseli što sam postao svjetski prvak u mom rodnom gradu, koji je pokazao kako izgleda fantastično domaćinstvo', rekao je Daniel Gospić.

Osmijeh s lica zbog osvojenog pojedinačnog srebra i ekipnog zlata nije skidao drugi hrvatski velikan podvodnog ribolova Antonio Buratović.

'Sretni smo, no bili bi još sretniji da je Dario Marinov uzeo broncu. Konkurencija je bila jaka, no očito je domaći teren malo pomogao. Isto tako, zahvaljujem se navijačima na velikoj podršci', izjavio je Antonio Buratović.

Posebnu zahvalu Malom Lošinju i Lošinjanima koje su posljednjih pet dana svaki trenutak živjeli za hrvatske podvodne ribolovce izrekao je i kapetan hrvatske reprezentacije Livio Fiorentin, a usput se osvrnuo i na veliki sportski uspjeh svojih pulena.

'Ovo je najveći uspjeh jedne reprezentacije otkad se održavaju Svjetska prvenstva u podvodnom ribolovu, a to je od daleke 1957. Dali smo sve od sebe, što je na kraju rezultiralo potpunim trijumfom. Za svoju ekipu mogu samo reći da samo na njih jako ponosan', istaknuo je Livio Fiorentin.