Sarri misli o zabavi

Dva velika talijanska trenera podijelila javnost zbog kaosa koji je zavladao. Lippi poručio: Sve se mora zaustaviti!

09.03.2020 u 12:59

Bionic
Reading

Zbog epidemije koronavirusa sjever Italije je u blokadi. Škole su već neko vrijeme zatvorene, a otkazane su i sve utakmice u dvoranama. Nogomet se igra pred praznim tribinama u nekim gradovima iako je svima jasno kako prvenstvo više nije regularno

Panika je zavladala sjeverom Italije zbog sve većeg broja zaraženih koronavirusom te brojem umrlih koji je u porastu. Na sjeveru Italije o sportu se ne razmišlja previše, a utakmice Serie A u tom dijelu zemlje igraju se bez gledatelja. Naravno, takvo stanje nije održivo jer domaćin je zakinut za podršku navijača, za zaradu od prodaje ulaznica tako da se što prije mora pronaći rješenje.

Kakvog smisla je imao derbi između Juventusa i Intera (2:0) pred praznim tribinama, pitaju se mnogi?

Čak je moguće da se na nekoliko tjedana prekinu sva sportska događanja uključujući Serie A…

Trener Juventusa Maurizio Sarri jedan je od onih koji nije za odgodu prvenstva.

'Pametni ljudi ne gube razum. Svi teoretičari koji govore o šest tema u pola sata me plaše, ne mogu reći što treba napraviti. No, razmišljam je li pravedno ljudima oduzeti dva sata zabave, barem ispred televizije za one koji su zaključani kod kuće. Nemamo osjećaj straha, ali ne mogu reći koliki je trenutačno rizik zapravo', kazao je Sarri.

No, legendarni trener Marcello Lippi, koji misli potpuno drukčije jer je svjestan situacije, za Sky Sport je kazao:

'Vrijeme je da se donese odluka! Mislim da je ispravna odluka da se zaustavi prvenstvo. U Italiji je zaraženo mnogo ljudi. Sve se mora zaustaviti! Igrači ne bi trebali niti trenirati', kazao je 71-godišnji Lippi.

  • +5
Serie A, Juventus - Inter Izvor: EPA / Autor: ALESSANDRO DI MARCO