PROMJENA SREDINE

Dva trofejna diva žele Mandžu; što je najbolje za njega?

09.06.2015 u 12:18

Bionic
Reading

Ime Marija Mandžukića bit će među spominjanijim ovoga ljeta. Hrvatski napadač gotovo sigurno će napustiti madridski Atletico, a zainteresiranih klubova ne nedostaje. U utrku za usluge našeg reprezentativca opet su se uključili talijanski velikani Juventus i Milan

Hrvatski napadač stigao je u madridski Atletico u ljeto 2014. i potpisao ugovor do lipnja 2018., ali neće ga izgleda odraditi do kraja. Za Mandžukića su dobro počeli dani u Španjolskoj, ali kako je sezona dolazila kraju njegov odnos s trenerom Diegom Simeoneom bio je sve lošiji, a na to se nadovezao i golgeterski post.

Situaciju oko hrvatskog reprezentativca pratili su brojni drugi klubovi, a nekako najuporniji su, odnosno najviše se spominju, Juventus i Milan. Ako se dogodi transfer u jedan od ta dva kluba, Mandžo bi upoznao još jednu jaku europsku ligu nakon Bundeslige (Wolfsburg, Bayern) i Primere.

Tržišna cijena mu je 26 milijuna eura, ali za vjerovati je da bi ga Atletico pustio i za znatno manje milijuna.

Juventusu je prva opcija Edinson Cavani iz PSG-a i ako se taj transfer ne realizira, 'stara dama' će krenuti po Mandžukića kojeg je talijanski prvak želio i dok je ovaj nosio dres Bayerna.

Za to vrijeme ni Milan ne miruje. Direktor 'rossonera' Adriano Galliani bio je u Madridu te se sastao s Atleticovim čelnicima. Na pitanje španjolskih novinara o Mandžukiću bio je kratak:

'Mandžukić? Da, jako mi se sviđa!'

I dok mediji sele Mandžukića prema Apeninskom poluotoku, on mudro šuti. Ugovor s Atleticom i dalje traje, a trenutačno mu je glavna preokupacija hrvatska reprezentacija i kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2016. O svojim slabijim izdanjima samo je rekao:

'Imao sam nekih zdravstvenih problema i to je možda utjecalo na moju formu.'

Milan ili Juventus, nije važno, jer gdje god da je prije došao Mandžukić se ratničkim pristupom i požrtvovnošću izborio za svoje mjesto pod suncem, a ljubav navijača nikada nije bila upitna, takve igrače prihvaćaju bilo gdje na svijetu. Što se tiče sportskog aspekta jasno je svima da današnji Juventus jamči borbu za trofeje, dok je Milan daleko od slavnih dana...

Mandžo u Atleticu