EMOTIVNI METKOVAC

Dva poteza Darija Srne o kojima se govori; prvo je rastužio Talijane pa zbunio ljubitelje nogometa u Hrvatskoj

19.06.2019 u 14:48

Bionic
Reading

Legendarni hrvatski kapetan Darijo Srna, nakon odrađene sezone u talijanskom Cagliariju, na emotivan se način pismom na društvenim mrežama odlučio oprostiti od tog kluba. No, 37-godišnji nogometaš iz Metkovića nakon toga je napravio potez kojim je dao do znanja koja je njegova druga domovina. Sazvao je konferenciju za medije u ukrajinskom Kijevu koji je očito izabrao kako bi i službeno objavio kraj igračke karijere. Ili je u pitanju nešto sasvim drugo?

Kada je u ljeto 2003. kao 21-godišnjak napuštao splitski Hajduk Darijo Srna nije puno znao o gradu Donjecku i lokalnom klubu Šahtaru. Na koncu je u tom klubu proveo 15 godina, osvojio je ukupno 26 trofeja i ostat će zapisan u povijesne knjige kao rekorder po broju odigranih utakmica. No, zbog tzv. doping afere i suspenzije Srna ipak nije završio karijeru u Šahtaru nego se na iznenađenje mnogih odlučio za - talijanski Cagliari. Nakon odrađene sezone u Serie A odlučio je reći - zbogom:

'Dragi prijatelji, dragi suigrači, svi koji živite za ovaj klub i dajete mu svoju ljubav,

teško mi je pronaći prave riječi kojima bih opisao koliko sam ponosan što sam mogao biti među vama na kraju svog nogometnog putovanja, što sam vas imao za svoje prijatelje, kao sjajne nogometaše, i još veće ljude.

Ova godina koju sam proveo među vama zauvijek će mi ostati u posebnom sjećanju. Kao čovjek, kao sportaš, nikada neću zaboraviti na vašu podršku i prijateljstvo, nikada neću zaboraviti ljubav navijača i svih u klubu. Želim vam sve najbolje u danima i godinama koje dolaze, kako na nogometnom terenu tako i van njega. Hvala svima od srca, pogotovo suigračima, navijačima, trenerima, predsjedniku i svim članovima kluba. Ja ću zauvijek ostati vaš. Još vam jednom na kraju hvala, znajte da ću se uvijek s ponosom sjećati svoje velike obitelji iz Cagliarija. Zemlja, ljudi, ekipa!', napisao je Srna u oproštajnom pismu.

No, istoga dana nešto kasnije Hrvatski nogometni savez objavio je poziv na izvanrednu konferenciju za medije koju će Darijo Srna, igrač s najviše nastupa za Hrvatsku (134!) održati u petak, 21. lipnja, u Kijevu (15.00 sati), u hotelu Opera. Tim potezom Srna, koji je još uvijek rekorder po broju nastupa za Hrvatsku i stekao je status legendarnog kapetana, zbunio je mnoge ljubitelje nogometa u Hrvatskoj. Zar nije logičnije da je izabrao Split ili možda rodni Metković, gdje je napravio prve nogometne korake, za objavu kraja karijere?

Za očekivati je kako će Srna otkriti planove vezanu za nastavak profesionalne karijere, a očekuje se kako će i službeno objaviti kako se ostavlja nogometa. No, sudeći po ranijim najavama nije nemoguće da mu čelnik Šahtara Rinat Ahmetov ponudi neku od funkcija u klubu u kojem je ostavio neizbrisiv trag. Ionako mu je odavno poslao poruku kako 'su njegova vrata uvijek otvorena.'

A tko zna, možda nas još jednom iznenadi svojom odlukom...