crni dani Cibone i zadra

Dva od tri najveća hrvatska košarkaška kluba - u blokadi!

11.06.2017 u 11:03

Bionic
Reading

Dvostruki prvak Europe i finalist hrvatskog prvenstva, Cibona, u blokadi je FIBA-e od 6. lipnja 2017. godine. S druge strane, FINA je blokirala račun KK Zadra zbog nepodmirenih obveza

Kako prenosi portal basketball.hr, arbitražni sud Međunarodne košarkaške federacije nametnuo je najtrofejnijem hrvatskom klubu zabranu registriranja novih igrača radi nepoštivanja preuzetih obveza. Srećom po Vukove, to se dogodilo nekoliko dana nakon završetka prvenstva pa vijest kao takva nema težinu koju bi imala da se dogodila uoči početka ili tijekom sezone. Ipak, ovo je već tko-zna-koji put da je FIBA blokirala Cibonu.

Isti izvor podsjeća kako je račun bio blokiran i u prosincu prošle godine što je rezultiralo kasnijim dolaskom Luke Žorića u klub i imalo indirektnog utjecaja na bijeg talentiranih Slavice i Žižića.

S druge strane, najpopularniji hrvatski klub je blokiran od strane FINA-e. Financijska agencija je blokirala račun KK Zadar zbog nepodmirenih obveza. Za razliku od blokade Međunarodne košarkaške agencije, blokada FINA-e za sobom može vući potencijalno teže implikacije pošto se klub nalazi u procesu predstečajne nagodbe.

Sportski direktor Branko Skroče javio se na poziv, no i njega je blokada iznenadila te nije mogao pomoći s dodatnim informacijama. Do zaključenja teksta na portalu basketball.hr nisu uspjeli doći do direktora zadarskog kluba, Borisa Skroće.

Cijeli članak pročitajte OVDJE