SUPERSPORT HNL

Dva igrača preselila iz Rijeke u Slaven, Rudeš i Istra doveli inozemna pojačanja

07.09.2023 u 20:03

Bionic
Reading

Pretposljednjeg dana prijelaznog roka u HNL-u koprivnički prvoligaš Slaven Belupo ojačao je svoje redove dvojicom dosadašnjih veznjaka Rijeke, 22-godišnjim Adrianom Liberom i 24-godišnjim Ivanom Lepinjicom.

Liber je sa Slavenom potpisao trogodišnji, a Lepinjica dvogodišnji ugovor.

"Stvarno sam sretan i zahvalan što mi je Slaven Belupo pružio priliku. Ja sam vezni igrač, za sebe stvarno mogu reći da jako volim nogomet da uživam u tome što radim. Uvijek se trudim, moto mi je da dajem sve od sebe i stvarno se radujem utakmicama i treninzima. Davat ću sve od sebe, imam velike ambicije i želim ih sve ispuniti", rekao je Liber koji je upisao i dvije utakmice za U-21 reprezentaciju Hrvatske.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

"Vidio sam teren, prostorije kluba, svlačionicu, pomoćne terene gdje ćemo trenirati i raditi i mogu reći da sam uzbuđen jako. Jedno novo poglavlje za mene i jedva čekam da počne. Siguran sam da mogu donijeti agresivnost na terenu i da mogu pomoći u oba smjera, kako u obrani tako i u napadu. Mislim da imamo velike šanse napraviti jako dobar rezultat ove sezone kada se posložimo do kraja", izjavio je Lepinjica koji je prošlu sezonu proveo na posudbi iz Rijeke u njemačkom drugoligašu Arminiji iz Bielefelda.

Svoje redove u četvrtak su ojačali i trenutačno posljednji Rudeš, koji je angažirao bivšeg bosanskohercegovačkog reprezentativnog desnog braniča Edina Šehića (28), te Istra 1961 koja je dovela mladog švedskog reprezentativnog napadača Emmanuela Ekonga (21).

Šehić, koji je tijekom 2021. godine već bio član Rudeša za kojega je odigrao dvije utakmice, u svoj rodni Zagreb je stigao iz ciparskog Akritasa Chlorakasa kao slobodan igrač. Najveći klub u Šehićevoj karijeri bio je splitski Hajduk za kojega je u sezoni 2017/18. odigrao 15 utakmica.

Ekong je u Pulu stigao na jednogodišnju posudbu uz opciju otkupa iz talijanskog prvoligaša Empolija.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore