DOBRO MU JE

Duje Čop otkrio planove; evo gdje želi nastaviti karijeru

27.12.2016 u 14:04

Bionic
Reading

Napadač hrvatske nogometne reprezentacije Duje Čop (26) u prvoj polovici sezone zabio je šest golova za Sporting iz Gijona; čini se da mu španjolska nogometna liga odgovara

Duje Čop (26) je u Gijon stigao ljetos iz talijanskog Cagliarija na jednogodišnju posudbu, a Sporting ima pravo otkupa njegovog ugovora. Na polovici sezone momčad ne stoji sjajno, tek je na 18. mjestu od 20 klubova, na poziciji koja vodi u drugu ligu.

'Moja odgovornost je igrati što bolje, ne osjećam pritisak. U momčadi smo svi jednaki, svi moramo raditi i međusobno si pomagati', kazao je Duje Čop u razgovoru za lokalni tisak. Sporting je zabio 17 golova od čega je Čopovih šest.

'Nisam zadovoljan tim golovima jer su ekipi donijeli malo bodova. Protiv Athletica i Leganesa da, ali protiv ostalih ne jer nismo pobijedili. Da smo tada pobijedili, bio bih puno sretniji, no moram nastaviti ovako i pomagati momčadi', razmišlja Čop koji je ove sezone zabio Athletic Bilbau, Leganesu, Malagi, Real Sociedadu i Espanyolu. Prošle sezone je igrao na posudbi u Malagi i tada je sedam puta zatresao mrežu. No, dosad nije zabio velikanima. Prošli mjesec je bio blizu protiv Real Madrida, no na Santiago Bernabeu je zapucao penal, lopta je otišla preko gola, a Sporting je izgubio 2:1.

'To je potpuno zaboravljeno. Bio je to trenutak. I gotov je. Nemam objašnjenja. Mogao bih tražiti izliku u udarcu, dresu, ne znam čemu... ali promašio sam i gotovo. Promašio sam i idući put ću zabiti', samouvjeren je Čop koji je ranije ove sezone zabio dva gola iz penala i dva iz slobodnih udaraca. Sad je 'prvi izbor' kad se izvode slobodnjaci.

'Ne mogu doći u klub gdje su od ranije suigrači i sve izvoditi ja. U Hrvatskoj sam također zabijao, no također je postojala hijerarhija, te sam kao i ovdje morao čekati trenutak. Ako sada uspijevamo zabijati iz prekida to znači da radimo nešto dobro. Ne opterećujem se brojem golova. Mislim da lani u Malagi, u ovo vrijeme, nisam bio postigao niti jedan, no možda sam igrao bolje nego sada. Golovi su, naravno, važni napadačima no isto tako je bitno raditi i druge stvari. Volim zabijati no nisam opsjednut time. Pobijedimo li, a ja niti ne vidim gol, sretan sam', priznaje Čop.

Čop je igrao za Hajduk, portugalski Nacional, Split i zagrebački Dinamo. Od odlaska u Cagliari prije tri godine svake sezone je mijenjao klub. Na pitanje da li bi sada htio pustiti korijenje u Sportingu odgovorio je:

'Gijon je drukčiji od Malage i sviđa mi se. Jako sam zadovoljan ljudima i klubom. Nedostaju nam bodovi no osim toga sa svime sam zadovoljan, uključujući i klimu. Govore mi ovdje na sjeveru o kiši, no to nije ništa. Kada sam dolazio razgovarao sam bio s Halilovićem i on mi je rekao kako je ovo nevjerojatno mjesto za igrati. Lijepo je govorio o klubu. Sve je na vrhunskom nivou', kazao je Duje Čop i zaključio:
'Ostanemo li u prvoj ligi, nastavit ću igrati za Sporting. No do toga je ostalo još puno vremena. Sada samo moramo misliti na skupljanje bodova kako bismo to i ostvarili. Sviđa mi se grad, mojoj djevojci također. Jako smo zadovoljni, ovdje nam svi pomažu. No prije bilo kakvog razmišljanja o tome usredotočen sam da Sporting i iduće godine bude prvoligaš.'