junak pobjede 'lokosa'

Duje Čop je ovo čekao 10 godina; pogledajte još jednom golove kojima je dotukao 'svoj' Dinamo

24.01.2024 u 07:20

Bionic
Reading

Lokomotiva je u utorak navečer, u odgođenoj utakmici 4. kola SuperSport HNL-a, na Maksimiru šokirala Dinamo i pobijedila 3:0. Junak ove velike pobjede bio je nekadašnji napadač Dinama Duje Čop (33) koji je zabio sva tri gola

Odigrao je Duje Čop (33) praktički savršenu utakmicu, iskusni je napadač dočekao svoju priliku i u potpunosti ju iskoristio za slatku osvetu svom nekadašnjem klubu. Utrpao je Čop hat-trick Dinamu usred Maksimira i odmah na startu proljetnog dijela sezone SuperSport HNL-a sa svojim suigračima iz Lokomotive kreirao senzaciju. Da, 'lokosi' su sredili Dinamo 3:0! Šok i nevjerica...

A Čopu je ovo bio četvrti hat-trick u karijeri, prethodna tri je zabio u dresu Dinama - prvi protiv Rijeke 17. veljače 2013. godine, potom Slaven Belupu 8. ožujka 2014. i onda treći je protiv Zadra 2. kolovoza 2014. godine.

Ukupno je Čop za Dinamo u dva 'mandata' odigrao 124 utakmice, zabio je 61 gol uz još 19 asistencija. Treba istaknuti i to da je Čop dvije sezone bio najbolji strijelac Dinama, a jednom (2013./'14.) najbolji strijelac lige. Zabio je tada 22 gola za 'modre'.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

No, ovaj hat-trick mu je zasigurno najslađi jer se njime upisao u povijest SuperSport HNL-a. Naime, Duje Čop je postao prvi igrač koji je, otkad postoji HNL, zabio hat-trick u Maksimiru i pobijedio Dinamo!

  • +50
Dinamo - Lokomotiva, SuperSport HNL, 23.1.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL

Nakon svega recimo i to da je Čop posljednji gol prije ovog hat-tricka zabio 5. travnja 2023. Igrao je tada još za Šibenik, a zabio ga je na Šubićevcu u 93. minuti utakmice za 2:1 pobjedu u polufinalu Kupa protiv - Dinama!

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

A onda je stigao i utorak, 23. siječnja. Već u petoj minuti Lokomotva je povela. Ubacio je Silvio Goričan iz slobodnog udarca, a Duje Čop glavom savladao Danijela Zagorca.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Dinamo praktično nije ni krenuo s centra, a opet je Čop zabio. Pogriješio je Josip Mišić u veznom redu, Goričan opet asistirao, a Čop majstorski savladao Zagorca za 2:0 nakon svega sedam minuta igre.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

U 87. minuti Duje Čop je trećim golom na utakmici zaključio priču...

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

>> više statistike potražite OVDJE.

Standings provided by Sofascore