STVARANJE TRADICIJE

Dubrovnik najavljuje spektakularnu utrku

21.03.2016 u 15:37

Bionic
Reading

Dubrovački polumaraton jedina je utrka u Hrvatskoj s pet zvjezdica za kvalitetu i sigurnost koje dodjeljuje krovna europska atletska udruga...

Uoči njegovog drugog izdanja, za Dubrovački polumaraton stižu sjajne vijesti - službeno je proglašen jednom od najkvalitetnijih i najbolje organiziranih hrvatskih utrka.

Nakon iznimno uspješne prošlogodišnje utrke, koja je okupila trkače iz čak 34 zemlje i s 5 kontinenata, krovna europska atletska udruga 'European Athletics', zadužena za postavljanje standarda sigurnosti i kvalitete cestovnih utrka, dodijelila je Dubrovačkom polumaratonu maksimalnih pet zvjezdica. Jedina je to utrka u Hrvatskoj s ovim vrijednim priznanjem.

Organizatori, na čelu s Dubrovačkim savezom športova, i ove godine obećavaju 'više od utrke', te ponovno pozivaju sve trkače da prvomajski vikend provedu u Dubrovniku.


'Projekt koji smo započeli pod imenom Dubrovački polumaraton prerastao je u punokrvno dvodnevno događanje Du Motion - Runners’ Days Dubrovnik koje objedinjuje više različitih utrka i popratnih sadržaja. Rezultat je to višegodišnje suradnje gradova prijatelja – kalifornijskoga Montereya i Dubrovnika,' izjavio je Alen Bošković, direktor Du Motiona i tajnik Dubrovačkog saveza športova.

Osim za Dubrovački polumaraton (cijena startnine 150 kuna), koji je ujedno i Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u toj disciplini, otvorene su prijave i za ekskluzivnu 'Utrku dubrovačkim zidinama' (prvih 100 prijavljenih, cijena 570 kuna) te humanitarnu utrku građana 5K, čiji se prihod (50 kuna start) odvaja za liječenje mlade Dubrovčanke Karle Sentić.

Događaj će upotpuniti i kratke dječje utrke Stradunom te sportsko-turistički sajam 'Du Motion Expo'.

Svim prijavljenim trkačima organizatori su osigurali i besplatan posjet Lokrumu, ulazak na Dubrovačke zidine i u gradske muzeje te besplatni javni prijevoz. Jedinstvena je to prilika za trčanje 'Kraljevim Grudobranom' iz globalno popularne serije Igra prijestolja ili pak lokacijama snimanja novog nastavka serijala Star Wars. Zaokružite stoga već sada u vašem kalendaru 30. travnja i 1. svibnja 2016.!