ON I DALJE RADI

Drugačiji: Maradona ne prihvaća otkaz!

13.07.2012 u 07:00

Bionic
Reading

Ponajbolji igrač u povijesti nogometa Diego Maradona dobio je otkaz u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, ali se šefovima koji su ga se odrekli obratio otvorenim pismom

Legendarni Diego je na kormilu Al Wasla sjedio 22 utakmice i upisao skronmi učinak od sedam pobjeda, pet remija i deset poraza, a najveće razočarenje bilo je ispadanje iz Golfskog kupa nakon pobjede u gostima od 3:1. Na kraju je ligu okončao na osmom mjestu od 12 klubova.

Sve to zajedno upalilo je alarm u klupskim hodnicima i šeici su odlučili zahvaliti svom trenu te krenuti u potragu za nasljednikom. No Maradona još nije kupio kartu za Buenos Aires, naprotiv na svojoj stranici je poslao otvoreno pismo kojim šefove moli za razumijevanje.

'Zajednička želja nam je bila dovesti prva pojačanja s kojim bi se borili za naslov državnog prvaka, ali očito je da to neće biti moguće. Želim istaći da obožavam ovu zemlju i klub te naše navijače,' poručuje Maradona i prelazi na stvar.

'Nažalost, klub je izdao priopćenje o našem razilasku, ali ja ga ne prihvaćam. Ako nemamo novca za pojačanja, sjest ćemo i pronaći neko novo rješenje. Uvjeren sam da ćemo ubrzo održati sastanak i pronaći način za produljenje suradnje', završava Maradona svoj nekonvencionalni odgovor na klasični otkaz.

U ovakvim situacijama prva asocijacija je odšteta za raskid ugovora. Treneri znaju pribjegavati sličnim metodama kako bi imali bolju poziciju na eventualnim arbitražama, ali vlasnici Al Wasla su najavili kako će Argentincu isplatiti sve što je dogovoreno.

Šeici su odlučili, ali Maradona tu odluku još ne želi prihvatiti