NEUMORNI KRVNIK

Drogba 15. puta podsjetio Wengera da ga je morao uzeti

06.08.2013 u 10:50

Bionic
Reading

U finalu londonskog Emirates cupa domaćin Arsenal je vodio do same završnice, no onda se ponovno probudio igrač koji je već nebrojeno puta razočarao navijače topnika

Galatasaray je u polufinalu renomiranog pripremnog turnira svladao Porto i u finalu se sučelio domaćem Arsenalu. Momčad Arsenea Wengera bila je bolji protivnik na terenu i u završnih 15 minuta ušla je s prednošću od 1:0 pogotkom Thea Walcotta. Trebali su voditi i uvjerljivijom razlikom, no promašili su niz lijepih prilika i onda im se ponovno 'dogodio' - Didier Drogba.

Prvo je u svom prepoznatljivom stilu nakon lakšeg kontakta Drogba pao kao pokošen i sam realizirao najstrožu kaznu, a u 87. minuti prvim je dodirom posve izbacio Mertesackera i zabio za konačnih 1:2. Drogbi je to bila 15. utakmica protiv Arsenala i s nova dva došao je do fantastičnih 15 golova protiv najdražeg protivnika.

Drogba Arsenalu zabija svih 78 minuta!


Kada je tada još prilično anonimni Didi igrao za Le Mans Wengeru su skauti preporučili da kupi mladog Afrikanca. Cijena je bila stotinjak tisuća funti, ali Wenger je odamhnuo glavom i Drogba je godinu kasnije potpisao za Guingamp za 80.000 funti. Toliko dana igrači zarade u četiri, pet dana. Drogba nikak da se zasiti podsjećati nesuđenog trenera koliko je prije 12 godina pogriješio.