VRANKOVIĆ NA ČELU HKS-A

'Drniški orao' zasjeo u najvažniju košarkašku fotelju

19.11.2016 u 15:45

Bionic
Reading

Nakon što je Ivan Šuker podnio ostavku na mjesto predsjednika Hrvatskog košarkaškog saveza, Stojko Vranković, koji je bio i jedini kandidat za njegova nasljednika - u subotu je i službeno promoviran na ovu funkciju

U Zagrebu, u prostorijama Muzeja Mimara danas je na izvanrednoj sjednici Sabora Hrvatskog košarkaškog saveza gosp. Stojko Vranković izabran za novog predsjednika HKS-a.

'Ne mogu reći da mi nije proradio adrenalin kada sam izabran. U svakom slučaju, biti igrač, kapetan reprezentacije i sada predsjednik – to je jedna velika čast za mene, ali i velika obaveza. Ciljevi su ojačati prvu ligu, raditi na tome iz godine u godinu, ulagati u mlade, educirati trenere, svesti drugu ligu na jedinstvenu, zatim oformiti hrvatsko kadetsko prvenstvo… Cilj je i dalje nastaviti dobru suradnju s FIBA-om i ABA ligom. Neće biti lako što se tiče financijske strane, raditi na marketinškom planu', rekao je novoizabrani predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza..

Čime bi bio zadovoljan za vrijeme mandata?

'Medaljom. I to ako je moguće najsjajnijom'.

O izborniku će raspravljati Stručni savjet HKS-a.

'To je glavno pitanje koje se nameće, međutim unutar HKS-a postoji Stručni savjet koji će biti oformljen danas nakon sjednice Upravnog odbora i to će biti njihov zadatak'.

Izabrani su i članovi novog Upravnog odbora HKS-a, a to su: Danira Bilić, Zdravko Rupnik, Mladen Veber, Robert Škifić, Boris Skroče, Renato Martinko, Domagoj Čavlović, Nikola Rukavina, Stipo Grgić, Željko Dorić