CEDEVITA BASKET TOUR 2014

Draženu u čast; Pulestri osvojili turnir u Šibeniku

12.06.2014 u 14:00

Bionic
Reading

Drugi ovosezonski turnir CEDEVITA BASKET TOURA 3x3 održao se kao i svake godine 7. lipnja u Šibeniku u spomen na prerano preminulog hrvatskog košarkaškog velikana Dražena Petrovića.

Seniori su kroz dvije skupine igrali za ulazak u finalnu grupu 4 iz koje su najbolje dvije ekipe igrale finale. Iz grupe A u daljnje natjecanje išli su Pinky i NRV, a iz grupe B Bili brig i Pulestri. Ključnim utakmicama u finalnoj grupi 4 pokazale su se pobjede odličnih Pulestra (Ivan Bulić, Jure Dražović, Marko Atelj, Zvonimir Baričević) iz Zadra protiv domaćeg Pinkya (Franko Gracin, Karlo Mirčeta, Henrik Širko, Tomislav Boljat) rezultatom 13:11 u vrlo neizvjesnoj utakmici, te pobjeda Bilog Briga (Dinko Kamber, Ivan Dellavia, Martin Crnjak, Ivan Kaštropil) protiv Pinkya sa 21:17.

Prije velikog finala gledali smo atraktivne nastupe splitske breakdance atrakcije Unit X a održalo se i zanimljivo natjecanja u tricama u kojemu je briljirao Ivan Dellavia sa 4 uspješna pokušaja za ukupnu pobjedu u finalu. U finalu smo gledali odličnu utakmicu a zasluženu pobjedu 21:15 odnose Pulestri koji su pokazali bolju igru i snažnom obranom limitirali šuterske mogućnosti suparnika. Ovom pobjedom osvojili su 200 bodova u regiji Jug za odlazak na Masters najboljih hrvatskih ekipa koji će se 02. kolovoza održati u Rijeci, a sa kojega će pobjednik ići na FIBA WORLD TOUR u Lausannu.