CIBONA ČEKA BARCU

Draženov dom večeras će gorjeti

25.11.2010 u 11:37

Bionic
Reading

U četvrtak u 18.30 sati Ciboni dolazi u goste aktualni europski prvak - Barcelona. S obzirom na stanje 'vukova', gostovanje jednog takvog suparnika svakako je pravi motiv da pokažu koliko vrijede

Pod Toranj ovog četvrtka dolazi najbolja momčad Europe, a problemi koji su se nadvili nad Cibonu opterećuju momčad. Budućnost kluba je maglovita, igrači, ali i svi djelatnici u klubu već mjesecima nisu vidjeli plaće, no i takva, ranjena, Cibona se ne predaje. Možda nikad dosad 'vukovima' nije bila potrebnija pomoć gledatelja kao ovog puta protiv Barcelone.

Ne, nije u pitanju potpora i atmosfera da se pobijedi aktualni europski prvak, već činjenica da se pomogne klubu koji je zaglibio. Iz inicijative Zajedno za Dinamo poslali su poziv navijačima da dođu u Draženov dom te da pokažu koliko im je stalo do kluba. Poruka onima koji odlučuju o sudbini Cibone? Definitivno. No i, isto tako, potencijalno, početak jedne lijepe priče.

Onih vatrenih navijača godinama nije bilo na Ciboninim utakmicama. Danas bi se moglo dogoditi da se dvoranom ori. Igrači koji nose dres hrvatskog prvaka vjerojatno još nisu igrali u 'paklenoj' atmosferi. Sad im se može dogoditi da imaju vatreno krštenje. Uopće nije važno hoće li Cibona slaviti večeras protiv Barcelone ili će biti poražena. Bitna je poruka koje će otići nakon te utakmice, koja glasi - klub je živ i iza njega stoje navijači.

Što se tiče same utakmice, trener Radulović je svjestan da su njegovi igrači protiv Barce u podređenom položaju, no zašto ne pokušati napraviti senzaciju?

'Igrati protiv Barcelone velik je izazov, a od igrača ću tražiti da odigraju bez pritiska. Nemamo što izgubiti, a možemo pokušati iznenaditi.'

Današnja utakmica mogla bi pokrenuti neke stvari. Barem se tako nadamo. Možda i neće. Možda će sve ostati u sivoj zoni kao i dosad, no ukoliko gledatelji pokažu da su uz 'vukove', to će biti velika stvar.