ESPN: 'ONCE BROTHERS'

Dražen i Divac - prijatelji koje je razdvojio rat

23.09.2010 u 14:22

Bionic
Reading

Kako su nekad veliki prijatelji i suigrači iz reprezentacije koja je pokorila svijet postali suparnici koji ne razgovaraju, otkriva 90-minutni ESPN-ov film 'Once brothers' o Draženu Petroviću i Vladi Divcu koji će se premijerno prikazati 12. listopada

Nekad izvrsni prijatelji, a 90-ih suparnici ne samo na parketu, nego i na političkom planu, Dražen Petrović i Vlade Divac glavni su protagonisti 90-minutnog filma u produkciji ESPN-a. Riječ je o dokumentarcu o prijateljstvu dvojice najpoznatijih i vjerojatno najboljih igrača bivše Jugoslavije koji će biti premijerno prikazan 12. listopada.

Da nije riječ o jednostranom uratku, svjedoče brojni gosti koji su komentirali razlaz prijateljstva; Clyde Drexler, Dino Rađa, Magic Johnson, Danny Ainge, Toni Kukoč, Larry Bird, Jerry West, i Kenny Anderson govorili su o Draženu i Divcu i njihovom odnosu u NBA-u. Podsjećamo, Dražen i Divac stali su na suprotne strane barikada u trenutku napada srpskih snaga na Hrvatsku i priliku za pomirenje nisu dobili. Navodno je baš Divac inzistirao na mirenju, no Draženova nesretna sudbina, poginuo je 7. lipnja 1993. u automobilskoj nesreći u Njemačkoj, onemogućila je tako nešto.

Inače, Vlade Divac je nedavno bio u Hrvatskoj i bez previše pompe posjetio i Muzej Dražena Petrovića i njegovo posljednje počivalište na groblju Mirogoj.


Najava filma 'Once Brothers' preuzeta s ESPN-ove web stranice