stadion u plamenu

Dramatične snimke stigle sa stadiona na kojem su Englezi odradili posljednji trening uoči subotnje kvalifikacijske utakmice

08.10.2021 u 19:00

Bionic
Reading

Ovih se dana diljem Europe igraju utakmice kvalifikacija za nogometno SP u Kataru sljedeće godine. Prema rasporedu, Englezi u subotu igraju kod Andore, no nakon nezgode koja se domaćinima dogodila u petak, upitno je hoće li se utakmica održati na stadionu na kojem se i trebala igrati

Dvoboj sedmog kola I skupine, između Andore i Engleske trebao se igrati na nacionalnom stadionu u Andorri la Velli.

No, iako je reprezentacija koju vodi Gareth Southgate već isprobala travnjak i odradila posljednji trening na terenu na kojem je predviđen početak utakmice u subotu od 20.45 sati, upitno je hoće li se na tom stadionu i dvoboj odigrati.

Naime, sat vremena nakon što su Englezi otišli na tuširanje, stadion je planuo. Vatra je prvo zahvatila prostor oko igrališta, a potom i sjedalice na tribini.

Iako istraga još nije odrađena, lokalni mediji pišu kako je do požara došlo nakon što su radnici varili konstrukciju kako bi postavili kamere, a iskre su navodno pale na prostor pored igrališta i sve se pretvorilo u plamen. Gorjela je umjetna trava, ekran za VAR, ali vatra se nije proširila do glavnog travnjaka.

Domaćini uvjeravaju kako će do subotnjeg ogleda ipak sve biti spremno, ali je pitanje koliko će ljudi biti na stadionu, na koji inače stane 3000 nogometnih fanova.