DUG OD 20 MILIJUNA KUNA

Drama u Zadru: Klub pred stečajem?

10.02.2013 u 12:04

Bionic
Reading

Dok se struka i igrači iz utakmice u utakmicu i treninga u trening bore ne bi li Zadranima osigurali kontinuitet igranja u regionalnoj ABA ligi vodstvo KK Zadar vodi grčevitu bitku s nagomilanim financijskim problemima.

I nakon pretvorbe problemi za zadarskog košarkaškog miljenika se nastavljaju, a rješenje se ne nazire. Prema izjavi direktora Marina Čačića klub je u ovom trenutku dužan oko 20 milijuna kuna.

'Iluzorno je za očekivati da se ti dugovi podmire u roku od 120 dana od preoblikovanja', izjavio je predsjednik Nadzornog odbora Darko Kasap u razgovoru za ZD News te dodao kako će vrlo brzo biti pokrenut predstečajni postupak. Početkom studenoga prošle godine prvi čovjek kluba je govorio nešto posve drugo.

'Uspješno je odrađen i peti krug pretvorbe što znači da se klub spasio od stečaja što je najvažnije. Ovo je novi početak kluba i vjerujem da će klub na krilima stare slave nastaviti broditi dalje', zborio je tada Kasap. Klub je danas korak od stečaja, a ukoliko do njega dođe, KK Zadar će završiti u B1 ligi, odnosno u najnižem natjecateljskom rangu, no Kasap ipak vjeruje kako do toga neće doći.

'Učinit ćemo sve da do toga nikad ne dođe. Ono što će se događati u narednim mjesecima trebalo bi biti na dobrobit kluba', kazao je Kasap koji tvrdi kako nema uvid u klupsku financijsku dokumentaciju iz vremena kada je nastao dug koji prijeti potpunim slomom KK Zadar.

Podsjetimo, u lipnju 2012. godine Giuseppe Giergia i Dino Perović, u ulogama direktora i predsjednika kluba, kazneno su prijavljeni zbog zloporabe ovlaštenja u poslovanju. Osumnjičeni su da su u razdoblju od 2005. do 2009. nepravilnim utvrđivanjem porezne osnovice PDV-a oštetili državni proračun za ukupan iznos od oko 17 milijuna kuna.