supersport hnl

Drama u Varaždinu, tri gola, dva penala, jedno isključenje...

26.01.2024 u 19:19

Bionic
Reading

Nogometaši Varaždina i Slaven Belupa odigrali su u petak utakmicu 20. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige koja je završila slavljem gostiju 2:1

Poveo je Slaven Belupo u 21. minuti golom Kamerunca Samuela Nongoha, a izjednačujući pogodak postigao je Igor Postonjski u zadnjoj minuti prvog poluvremena iz kaznenog udarca. Konačnih 2-1 za Slaven Belupo postavio je Benedikt Mioč u 87. minuti, također iz penala.

Slaven Belupo je s 23 boda preskočio Varaždin i zasjeo na sedmo mjesto, dok su Varaždinci s 21 bodom i utakmicom manje na osmoj poziciji. Vodeći Hajduk ima 41 bod, a druga je Rijeka s 38. Treći je Dinamo s 34 boda. Na začelju je Rudeš sa samo četiri boda.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Zanimljiv dvoboj odigrali su Varaždin i Slaven Belupo, u kojem su domaći nogometaši imali nadmoć, ali nisu pokazali dovoljno snalažljivosti i preciznosti u završnici. Dvije izgubljene lopte u opasnoj zoni su ih na kraju koštale gubitka bodova.

Slaven Belupo je do vodstva došao iz prve ozbiljne akcije u 21. minuti. Ivan Lepinjica je presjekao jedno dodavanje na 30 metara od gola Varaždina i odmah proslijedio loptu ulijevo prema Benediktu Mioču. Kapetan Slaven Belupa je također iz prve proigrao Samuela Nongoha koji se sjurio u kazneni prostor došao do sedam-osam metara od gola te lijevom nogom poslao neobranjiv udarac iznad glave domaćeg vratara Olivera Zelenike i pod gredu.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Domaća momčad je radila pritisak, ali bez konkretnog učinka sve do zadnjeg napada u prvom dijelu. Nakon udarca iz kuta Mario Marina je pucao glavom, a lopta je na putu prema vratima pogodila u ruku Lepinjicu. Sudac Ante Čulina je dosudio kazneni udarac, a snimka je pokazala da je bio u pravu.

Siguran izvođač bio je kapetan Varaždina Igor Postonjski za izjednačenje na 1-1.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

U drugom poluvremenu se ono najzanimljivije događalo u završnih 20-ak minuta, a počelo je isključenjem gostujućeg defenzivnog veznog Michaela Agbekpornua, koji je neopreznim startom u 71. minuti zaradio drugi žuti karton.

Domaća momčad nije znala brojčanu prednost na terenu pretvoriti u prilike. Štoviše, Slaven Belupo je bio taj koji je zaprijetio u 75. minuti, kad se Zelenika morao dobro protegnuti kako bi zaustavio udarac Lepinjice s 25 metara.

Isti je igrač zaslužan za odlučujuću akciju na utakmici. Droždek se spetljao na rubu kaznenog prostora i izgubio kontrolu nad loptom. Na nju je krenuo Lepinjica, a veznjak Varaždina zakasnio s uklizavanjem i srušio gostujućeg veznjaka. Čulina je bez zadrške još jednom dosudio kazneni udarac. Benedikt Mioč je bio siguran realizator te tako donio momčadi iz Koprivnice šestu prvenstvenu pobjedu u ovoj sezoni.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Utakmicu na stadionu Varteks u Varaždinu sudio je Ante Čulina iz Zagreba.

  • +19
Varaždin - Slaven Belupo, 20. kolo, 2023/24. Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak

Više informacija saznajte na SofaScore OVDJE