nigerijci preokretom do 4:2

Drama u Rusiji; Sergio Aguero pao u nesvijest

14.11.2017 u 21:03

Bionic
Reading

Argentina i Nigerija odigrale su prijateljsku utakmicu u Krasonadaru. Argentinci su nakon 36. minuta vodili sa 2:0, Iheanacho je u 44. smanjio na 2:1, ali je u drugom dijelu uslijedio potpuni preokret Nigerijaca, koji su pobijedili 4:2

U atraktivnom dvoboju Argentinci su vodili s 2:0 pogocima Banege i Aguera, da bi Afrikanci uspjeli preokrenuti i postići čak četiri gola za pobjedu, pri čemu je napadač Arsenala Alex Iwobi zabio dva.  

  • +7
Argentina Ekvador 3:1 Izvor: Reuters / Autor: STRINGER

Nigerijci su odigrali vrlo motivirano, vjerojatno i zbog činjenice da je nekoliko sati prije utakmice Nigerijski nogometni savez pristao na zahtjeve igrača glede raspodjele novčanoga bonusa za plasman na SP. Prije četiri godine na SP-u u Brazilu Nigerijci nisu htjeli ni trenirati dok tamošnji ministar sporta nije žurno doletio u Južnu Ameriku i isplatio im četiri milijuna dolara.

No, osim motiviranosti Nigerijaca, porazu Argentine sasvim sigurno kumovala je i mučna situacija s poluvremena.

Naime, sjajni nogometaš Argentine Sergio Aguero je u svlačionici izgubio svijest. Aguero je zamijenjen na poluvremenu, nakon što je u 36. minuti i postigao drugi gol za Argentinu.

Iskusni napadač je, nakon pružene liječničke pomoći stigao k svijesti, ali je hitno prevezen u obližnju bolnicu na detaljne pretrage. Trenutno nema detaljnih informacija o Aguerovom zdravstvenom stanju i uzrocima gubljenja svijesti.

U ostalim susretima Katar i island su odigrali 1:1, dok je Kolumbija bila uvjerljiva na gostovanju kod Kine (4:0). Južna Koreja i Srbija su u Seulu igrali 1:1, poveli su Srbi preko Ljajića, a za Korejce je izjednačio Koo iz penala. 

Rezultati:  

  • Argentina - Nigerija 2:4 (Banega 28, Aguero 36//Iheanacho 45, Iwobi 52, 73, Idowu 54)
  • Katar - Island 1:1 (Muntari 90//Kjartansson 26)
  • Kina - Kolumbija 0:4 (Pardo 5, Bacca 61, Borja 66, 90)
  • Južna Koreja - Srbija 1:1 (Koo 63pen//Ljajić 59)
  • Slovačka - Norveška 1:0 (Lobotka 90+3)