novi problemi

Doznali smo tko je krivac za to što je savršeni maksimirski travnjak postao smećkasto-žute boje; rugali se i Španjolci

22.08.2019 u 08:15

Bionic
Reading

Iako se zagrebački Dinamo godinama mogao hvaliti sjajnom travom, odnosno odlično održavanim terenom, uoči prve utakmice play-offa Lige prvaka protiv Rosenborga u Maksimiru pojavio se novi problem koji je mnogima zapeo za oko. Mnogi su se pitali kakve su sada to smećkasto-žute boje na travnjaku. No, ni takav teren nije smetao 'modrima' da dođu do pobjede 2:0

Dinamov je stadion godinama bio sinonim za odličan travnjak. Poznato je to kako neke tribine već skoro dva desetljeća vape za rekonstrukcijom, a još od kraja 90-ih godina prošlog stoljeća poprilično smo se svi naslušali mnogobrojnih obećanja po tom pitanju. No zasad nema većih pomaka iako su u međuvremenu mnoge stvari, poput travnjaka, svlačionica, loža i ostalog, potpuno obnovljene prema strogim kriterijima Uefe.

Uoči važne utakmice protiv Rosenborga Dinamo se našao u novom problemu, koji je bio jasno uočljiv i s nakaradnih tribina, ali i preko TV ekrana. Na nekim dijelovima travnjak je bio pun rupa i kada ga se gledalo iz blizine, pomalo je izgledao kao oranica zbog smećkasto-žutih dijelova. Pomalo je to čudno jer je prošle godine postavljen novi hibridni travnjak, odnosno mješavina prirodnog i umjetnog. O čemu je riječ, pokušali smo doznati nakon nove važne europske utakmice.

Naime, kako doznajemo, maksimirski travnjak zahvatio je virus! Ali jedino što može tješiti sve ljubitelje nogometa u Zagrebu jest činjenica da se s istim problemom bore mnogi klubovi u Europi.

Čak je i direktor stadiona Miljenko Sakoman, kako smo doznali, pokušao od dobavljača trave iz Mađarske nabaviti nove role kako bi travnjak bio savršen za ovaj europski ogled, ali nažalost, morali su ga odbiti jer pod hitno su iste poslane u Njemačku, Austriju, Švicarsku...

  • +11
Liga prvaka, play-off: Dinamo - Rosenborg Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Tijekom četvrtka doznali smo da su komentaori prijenosa na španjolskom kanalu Champions League, koji su u srijedu radili prijenos zagrebačke utakmice, primjetili taj detalj, te su ostali zgroženi izgledom travnjaka.

Pitali su se kako to da klub koji ima odlične mlade igrače, i koje prodaju velikim klubovima za lije svote novca, nije u stanju godinama riješiti pitanje komfora i sigurnosti na tribinama, ali i kako imaju ovako loš teren.

Nažalost, odgovor im ne možemo dati, jer priče o uređenju maksimirskog stadiona i mi slušamo godinama, posebno u onim izbornim.