NEVIĐENE SCENE NA POLJUDU

Doznali smo kojim je predmetom huligan prijetio sucu i kako je došao do njega

13.03.2017 u 12:26

Bionic
Reading

Na Poljudu s velikom nelagodom iščekuju kaznu koji bi im u srijedu trebao odrediti disciplinski sudac HNS-a Saša Pavličić-Bekić nakon što je u sudačkoj nadoknadi vremena maskirani huligan s metalnim predmetom u ruci nesmetano utrčao u teren krenuvši prema glavnom sucu zbog čega je utakmica Hajduka i Rijeke (1:1) nakratko prekinuta

Scena kada maskirani huligan utrčava na poljudski travnjak u sudačkoj nadoknadi vremena šokirala je mnoge. No u cijeloj priči zaista je nevjerojatno kako je huligan prvo preskočio ogradu, zatim dotrčao do vatrogasaca na atletskoj stazi te od njih hladno iz kante uzeo metalnu hvataljku za pirotehniku kojom je ubrzo trčeći pored igrača prijetio sucu. I tako više od minute i pol dok ga policija na koncu nije mirno izvela sa stadiona. U detalje nam je ovu scenu prepričao jedan gledatelj koji je pozorno pratio kako huligan uzima pravdu u svoje ruke.

>> Hajduk o ružnom incidentu na derbiju: Veliki propust, ne bježimo od odgovornosti!

Je li ovakva scena moguća u nekoj nogometnoj ligi unutar Europske unije? Više od minutu i pol maskirani huligan trčao je po travnjaku, prijetio metalnom hvataljkom sucu, motao se oko igrača, a redara nigdje! Što god mu bio motiv, vjerojatno nije bio svjestan da je svom klubu nanio veliku štetu.

U prvi tren nije bilo jasno što huligan drži u ruci i kako je došao do tog predmeta. Jasno je kako je tom metalnom hvataljkom mogao teško ozlijediti igrače obiju momčadi ili glavnog suca za kojim je trčao. Sramotna scena i velik propust redarske službe zbog kojeg se Hajduk i službeno ispričao ubrzo nakon utakmice.

Nema sumnje kako zbog ovog propusta te još nekoliko njih, koji su već viđeni (bakljada, gađanje predmetima čelnika protivnika..) na našim terenima, Hajduku prijeti drastična kazna. Ne samo financijska.

'Neovisno o namjerama ili motivima osobe koja je ušla u teren, neosporno je da se radi o velikom sigurnosnom propustu. Ulazak osobe u teren s predmetom kojim može ozbiljno ozlijediti ljude na terenu nedopustiv je, kao i spora reakcija koja je uslijedila nakon toga. Za sigurnost na stadionu zadužene su zaštitarske tvrtke i policija', između ostalog piše u Hajdukovu priopćenju.

Međutim, ubrzo se oglasila policija koja je u svom priopćenju između ostalog naglasila 'kako se ne smatra odgovornom'. U cijeloj priči ovaj je put sve završilo sretno jer nitko nije ozlijeđen. Tko zna kako bi završila da je u naletu ludila huligan udario metalnom hvataljkom nekog od aktera Jadranskog derbija.

Dodajmo kako se zasad Torcida i Naš Hajduk nisu oglasili vezano uz ovaj incident.

  • +6
Maskirani huligan utrčao na teren tijekom utakmice Hajduk - Rijeka Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL
Hajduk - Rijeka, utrčavanje huligana i njegovo uhićenje Autor: YouTube