RAZOČARANI TALENT

'Donio sam krivu odluku, ali sad ne smijem odustati!'

21.08.2013 u 17:40

Bionic
Reading

Nico Hulkenberg proživljava tešku sezonu za volanom Saubera, a njegova budućnost u Formuli 1 prilično je nesigurna

Bivši prvak GP2 serije koji se 2010. godine proslavio za volanom Williamsa kada je osvojio u Interlagosu pole poziciju, ove sezone muku muči u ekipi Saubera. Rezultati su mu slabi, ima tek sedam osvojenih bodova u prvenstvu, što je ispod očekivanja ovog 26-godišnjeg talentiranog vozača.

Što je najgore, prošle godine vozio je za Force Indiju s kojom je redovito osvajao bodove te na svojoj omiljenoj stazi u Brazilu čak i prijetio najboljima u utrci. No, prešao je prošle jeseni u Sauber te sada samo može gledati svog bivšeg kolegu Paula di Restu kako se bori četiri, pet ili više pozicija iznad njega u svakoj utrci.

'Ovo nije nešto što sam očekivao, ali tako je, kako je. Riječ je o novom izazovu za mene, ne smijem odustati niti klonuti duhom. Promijenio sam ekipu što nije ispalo dobro. Ali sada je izazov nastaviti se truditi i davati sve od sebe,' priznaje Nico Hulkenberg kojeg Sauber pogođen financijskim problemima vjerojatno neće zadržati u ekipi. Umjesto njega stižu ruski milijuni, u paketu s mladim Sergejom Sirotkinom

'Budućnost je još uvijek otvorena. Ja i moj menadžer gledamo razne opcije, a među njima je i Sauber. Ima još vremena do konačne odluke,' kaže Nijemac koji je već jednom ostao bez mjesta u Formulu 1, kad ga je Williams otpisao, no uspio se vratiti s Force Indijom 2012. godine.