RAKITIĆEV SUIGRAČ

Donedavno u drugoj ligi, a sada vrijedi 30 milijuna

26.08.2013 u 13:00

Bionic
Reading

Počela je ozbiljna licitacija za Geoffreyja Kondogbiju, igrača koji bi mogao biti 'novi Vieira', a trenutačno je Rakitićev suigrač u Sevilli. U igri su Arsenal, Bayern, Juventus i Monaco

Predsjednik Seville Del Nido, kako pišu španjolski mediji, postavio je cijenu na 20 milijuna eura, koliko je odštetna klauzula Geoffreyja Kondogbije, dvadesetogodišnjaka koji je nedavno odigrao prvu utakmicu u dresu francuske reprezentacije. Ovaj je defanzivni vezni granitnog stasa sve do prošle sezone branio boje Lensa i igrao u drugoj ligi. Samo je jedna sezona u Primeri bila dovoljna da bi mu cijena višestruko skočila.

Kondogbia se iskazao u dresu Seville prošle sezone

I kada se već činilo da je Juventus bio spreman platiti taj iznos, kako bi ga upario s kolegom iz reprezentacije Paulom Pogbom, pojavilo se pitanje dodatnog poreza zvanog 'Impuesto sobre la Renta de las Personas Fìsicas', po kojem bi Talijani morali platiti dodatnih 11 milijuna eura. Del Nido ne želi niti čuti da bi Sevilla u tome participirala, pa je cijena ovog mladog Francuza naglo skočila na otprilike 31 milijun eura.

Za sada, niti jedan klub nije spreman platiti takvu sumu, ali prijelazni rok još nije došao svome kraju.