uoči puta u Slovačku

Domagoj Vida već na prvom treningu zadao glavobolju izborniku Daliću; brzom reakcijom ozljeda sanirana

04.09.2019 u 10:18

Bionic
Reading

Uoči dvije gostujuće kvalifikacijske utakmice za plasman na Euro 2020. godine hrvatski izbornik Zlatko Dalić ima velike glavobolje sa slaganjem udarnog sastava koji će se u petak 6. rujna (20.45 sati) u Trnavi suprotstaviti Slovačkoj

Od prije je poznato kako Zlatko Dalić zbog ozljeda i osobnih problema ne može računati na Ivana Rakitića, Andreja Kramarića i Matea Kovačića, a već na prvom treningu u utorak na snažne bolove (lijevi gležanj) požalio se pouzdani stoper Domagoj Vida.

Naravno, kako se ne bi ozljeda pogoršala, jer vjerojatno je riječ o lakšoj distorziji, odmah su reagirali fizioterapeuti te su, kako se to obično radi u košarci ili rukometu, bandažirali Vidin lijevi gležanj.

Naravno, čvrsti Slavonac iz Donjeg Miholjca stisnuo je zube, ali je do kraja treninga bio po posebnim povećalom. No, nema sumnje kako će s njim trebati biti oprezan do petka i dana kada Hrvatska igra važnu utakmicu u kojoj Hrvatska nema pravo na 'kiks' nakon što je poražena kod Mađarske.

Ako s Vidom bude sve u redu tada je jasno kako Dalić zapravo ima samo jednu dilemu, a to je koga staviti u napad. Kao što smo već pisali vjerojatna prva opcija je da Ivan Perišić i Ante Rebić standardno zaigraju na lijevom i desnom krilu, a da u samom vrhu napada krene Bruno Petković.

  • +10
Trening hrvatske nogometne reprezentacije uoči puta u Slovačku Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar / CROPIX