NAKON 42 GODINE

Domaći debakl ManU-a na otvaranju sezone!

16.08.2014 u 21:41

Bionic
Reading

Na otvaranju nove sezone engleskog nogometnog prvenstva Manchester United predvođen novim menadžerom Louisom van Gaalom je na Old Traffordu izgubio od Swansea Cityja 1-2

Ovo je po prvi put nakon 42 godine da su 'crveni vragovi' otvorili prvenstvo domaćim porazom.

Golove za prvu ligašku pobjedu Swansea na Old Traffordu u povijesti zabili su Ki Sung-Yueng (28) i Gylfi Sigurdsson (72), dok je strijelac za United bio Wayne Rooney (53). Sigurdssonu je to bio osmi gol u dresu velškog kluba, pri čemu sedmi na gostovanjima.

Ovim porazom, prvim službenim za Van Gaala na klupi 'Crvenih vragova', United je produžio agoniju koja traje od prošle sezone kada je pod vodstvom Davida Moyesa zauzeo tek sedmo mjesto.

Arsenal je na stadionu Emirates pobijedio Crystal Palace 2-1 postigavši pobjednički pogodak u sudačkoj nadoknadi.

Gosti su poveli golom Bredea Hangelanda u 35. minuti, a potom su 'Topnici' okrenuli rezultat golovima u sudačkoj nadoknadi prvog i drugog poluvremena. Izjednačio je Laurent Koscielny (45+1), a pogodak odluke zabio je Aaron Ramsey (90+1).

Arsenal je jedini domaćin koji je u prvih sedam susreta prvog kola engleskog prvenstva ostvario pobjedu.

Hull City je u gostima pobijedio Queens Park Rangers sa 1-0 pogotkom Jamesa Chestera u 52. minuti. QPR je mogao izjednačiti u 85. minuti, ali Charlie Austin nije realizirao penal. Hrvatski reprezentativac Nikica Jelavić je za Hull odigrao cijeli susret. Dva je puta bio u prilikama, u 8. minuti je glavom pucao iznad grede, a u 74. Jelavić sa šest metara iskosa promašuje gol.

West Ham je na svom terenu izgubio od Tottenhama 0-1, iako su "čekičari" u 30. minuti imali penal i igrača više jer je Kyle Naughton dobio crveni karton zbog igranja rukom u 16-ercu. Pobjednički gol za Tottenham zabio je Eric Dier u sudačkoj nadoknadi (90+3).