GRADSKI DERBI

Đoković projurio u polufinale kraj nemoćnog Čilića

17.04.2015 u 14:21

Bionic
Reading

Novak Đoković je u međusobnom susretu dvojice posljednjih Grand slam osvajača svladao Marina Čilića i bez teškoća izborio svoj 46. polufinale na ATP turnirima iz serije 1000

Novak Đoković je doslovno projurio u polufinale ATP turnira u Monte Carlu svladavši Marina Čilića sa 6:0, 6:3. Iako je Marin u prvom setu imao vrlo solidan postotak prvog servisa to je uglavnom sve što mu je funkcioniralo u borbi s najboljim svjetskim igračem koji je tako upisao i 14. pobjedu u nizu.

Đoković je uglavnom na terenu proveo sve što je zamislio i nakon manje od pola sata igre već je bio riješio pitanje pobjednika. Poveo je sa 6:0, 2:0, a tada je Marin uzeo prvi gem i smijući se popratio ovacije s tribina. Do 12. pobjede u isto toliko međusobnih dvoboja Novak je došao obranivši još jednu (Marin je u meču imao ukupno dvije) break loptu i u polufinalu čeka boljeg iz dvoboja španjolskih zemljaša Nadala i Ferrera.

Marin Čilić je u unatoč bolnom porazu u 'gradskom derbiju Monte Carla' napravio dobar posao. Vratio se pobjedničkim navikama i upisao novih 180 bodova u ATP poretku, no do razine Novaka Đokovića nedostaje mu još - puno. Njemu i ostatku teniskog svijeta.