NE DAJU MU MIRA

Đoković poslije meča s Čilićem o ružnom incidentu!

09.07.2015 u 15:52

Bionic
Reading

Novak Đoković je poslije trijumfa nad Marinom Čilićem (6-4, 6-4, 6-4) morao govoriti ne samo o meču s hrvatskim tenisačem, nego i o incidentu koji se dogodio za vrijeme susreta s Kevinom Andersonom

Uoči meča s Marinom Čilićem prvi tenisač svijeta i branitelj naslova bio je u središtu pozornosti zbog dernjave u smjeru djevojčice koja dodaje loptice za vrijeme dvoboja osmine finala s Kevinom Andersonom. Srpski igrač izjavio je tada 'da mu je žao, ali da vikanje nije bilo upućeno njoj'.

Bez obzira na njegovu ispriku, Đoković je i poslije plasmana u polufinale bio suočen s pitanjima britanskih novinara o istom incidentu.

'Razgovarao sam s djevojčicom i ona je rekla da je sve u redu. Raščistili smo to, ispričao sam se. Kao što sam rekao na prošloj konferenciji, ništa nije bilo upućeno njoj, bio je to trenutak borbe, samo sam se okrenuo i viknuo. Žao mi je što se ona našla u blizini, ali mislim da mediji preuveličavaju sve što se dogodilo', rekao je Đoković i nastavio:

'Mediji vole napraviti veliku stvar od toga, posebno jedna vrsta medija u Engleskoj, i znate na koju mislim. Vi znate koje novine su preuveličale stvar. I ja sam nekada bio skupljač loptica. Poštujem ih, baš kao i linijske suce, glavnog suca i sve koji su tamo. Nekada izbaciš emocije na terenu, ali nikada na skupljače. Samo je izgledalo tako, ali kao što sam rekao, riješili smo to. Uvijek pokušavam s njima porazgovarati, dati im nešto kao suvenir. To su sve djeca i znam koliko im to znači.'

Inače, nije prvi puta da mediji iz Velike Britanije na zub uzimaju srpskog tenisača, a njihove kritike i provokacije su posebno oštre za vrijeme trajanja Wimbledona.

Ljuti Đoković