svladao monfilsa

Đoković po suludoj vrućini pokazao da je ponovo onaj stari!

18.01.2018 u 08:14

Bionic
Reading

Novak Đoković u 2. kolu Australian Opena pobijedio je opasnog Gaela Monfilsa i tako potvrdio da će biti jedan od ozbiljnih kandidata za osvajanje turnira...

Nakon što nije igrao više od šest mjeseci zbog ozljede lakta, srpski 30-godišnji tenisač vratio se svom sportu sa stilom i zasad bez ikakvih problema maršira prvim Grand Slam turnirom sezone.

  • +5
Đoković i Monfils na mukama po vrućini u Melbourneu Izvor: Reuters / Autor: THOMAS PETER

Đoković je ovog četvrtka imao vrlo ozbiljnog protivnika u Melbourneu, no Gael Monfils ni u 15. međusobnom susretu nije ga uspio ugroziti, iako je došao u Australiju u dobroj formi, nakon osvajanja prestižnog turnira u Dohi.

Francuz je doduše dobio prvi set 6:4, no zatim se Đoković probudio i glatko dobio sljedeća tri te osigurao plasman u treće kolo. Igralo se po vrućini od 40 stupnjeva, što je bilo iznimno iscrpljujuće za obojicu igrača.

U meču koji je trajao nešto manje od tri sata bivši prvi igrač svijeta oduzeo je servis protivniku čak sedam puta i tako se približio okršaju s Rogerom Federerom s kojim bi se mogao susresti u polufinalu turnira. S obzirom na prikazanu igru, definitivno nije bez izgleda niti protiv onih najboljih u Melbourneu...

Australian Open, 2. kolo:

Đoković – Monfils 4:6, 6:3, 6:1, 6:3