I ZAHVALIO MU NA TOME

Đoković po prvi put priznao da je zbog jednog detalja 'špijunirao' Federera

21.09.2023 u 17:02

Bionic
Reading

Najbolji tenisač svijeta i igrač s najviše osvojenih Grand Slam naslova, 36-godišnji Novak Đoković priznao je da mu je na putu do vrha itekako koristila 'taktika' također velikana, Švicarca Rogera Federera

U razgovoru za ESPN, Đoković je priznao kako je prateći Švicarca naučio organizirati kalendar natjecanja, što mu je itekako pomoglo na putu do vrha.

'Jedna od stvari koju sam naučio od Federera je bila kako organizirati svoj kalendar da bih na Grand Slamovima bio u najboljoj formi', rekao je Đoković i dodao:

'Federer je bio jedan od prvih tenisača koji je planiranje podigao na višu razinu. Njegova organizacija me je nadahnula - vodio sam bilješke razgovarajući o tome sa svojim trenerima. Gledao sam njega, njegov stožer i njegov raspored. Na tome sam mu jako zahvalan', priznao je srpski tenisač.

Inače, Đoković je nakon nastupa za Srbiju u Davis Cupu odlučio uzeti 'godišnji odmor', te ga na terenu neće biti sve do studenog.

Đoković je objavio da neće igrati na turniru u Šangaju, a do kraja godine pojavit će se na samo tri turnira.

Novak će prvo zaigrati na Mastersu u Parizu koji se igra u prvoj tjednu studenog, gdje brani prošlogodišnje finale. Nakon toga, od 12. do 19. studenog, slijedi završni Masters u Torinu, koji je osvojio prošle godine.

Godinu će zaključiti nastupom na finalnom turniru Davis Cupa u Malagi koji se igra od 21. do 26. studenog, gdje će Srbija u četvrtfinalu igrati protiv Velike Britanije.