PREDSTAVA ZA PAMĆENJE

Đoković iz najboljih dana; na zastrašujući način do finala Rima

20.05.2017 u 21:47

Bionic
Reading

U finalu ATP turnira tenisača iz serije 'masters 1000' u Rimu igrat će Nijemac Alexander Zverev i Srbin Novak Đoković

Njemački 20-godišnjak Alexander Zverev postao je prvim finalistom turnira Masters 1000 serije u rimskom Foro Italicu, gdje je u subotnjem polufinalu svladao američkog tenisača Johna Isnera sa 6-4, 6-7 (5), 6-1, a u finale parova prvi su se probili naš Ivan Dodig i Španjolac Marcel Granollers pobjedom 6-3, 6-3 protiv prvih nositelja Finca Kontinena i Australca Peersa.

Baš kao i dan ranije protiv Marina Čilića u četvrtfinalu, 32-godišnji Amerikanac ostao je bez 'breaka', ali mu Zverev nije dopustio da mu 'pobjegne s udice', nakon što je izgubio drugi set u 'tie-breaku'. U trećem je mladi Nijemac pokazao svu raskoš svog talenta i uz gubitak samo jednog gema osigurao plasman u svoje prvo finale na turnirima iz Masters 1000 serije.

Đoković vs Thiem, polufinale Rima

Nešto kasnije Đoković (30) je  deklasirao Austrijanca Dominica Thiema sa 6-1, 6-0. Srpski tenisač će u nedjelju po osmi puta igrati u finalu Rima, a dosada je četiri puta bio pobjednik. Meč je bio jednosmjerna ulica i sam rezultat govori da je to bio Đoković iz najboljih dana, a onda mladi suparnik nije imao šanse. Sve je bilo gotovo za 59 minuta, a upravo taj Austrijanac je u četvrtfinalu sredio Nadala i nanio mu prvi poraz na zemlji poslije tri osvojena turnira.