JOŠ JE PREJAK

Đoković iskren: Prekid mi je pomogao

11.10.2009 u 17:49

Bionic
Reading

Novak Đoković će se nakon osvajanja turnira u Pekingu vratiti na treće mjesto ATP ljestvice. U finalu je nanio četvrti poraz Marinu Čiliću, no nakon meča priznao je da je susret mogao otići u oba smjera

Marin još nije pronašao lijek za igru srpskog igrača koji je u Pekingu proslavio 14. naslov karijere, no na početku meča bio je bolji na terenu. Uslijedio je dugi prekid zbog kiše i nakon pauze sve je otišlo na Đokovićevu stranu.

'Dobro sam počeo, ali kada smo se vratili na teren uvjeti su se promijenili. Bilo je malo hladnije i Novak se brže prilagodio. U drugom setu sam propustio previše prilika za treći set i povratak u meč', rekao je Marin nakon što je u drugom setu u tri navrata imao break prednosti.

'Poražen sam i trenutačno sam razočaran zbog propuštene prilike, ali kada prespavam bit će mi lakše. Igrao sam dobro tijekom tjedna (izbacio je Davidenka i Nadala) i pokazao da mogu držati visoku razinu igre', nastavio je.

Pohvalio je protivnika i uputio kritike na svoj račun nakon prvog poraza u četvrtom nastupu u finalu:

'On se zbilja sjajno branio, a ja nakon prekida nikako nisam mogao naći pravu dubinu lopti. Nije mi davao besplatne poene, a mučio me i slab servis. Usto, on je bio bolji u ključnim trenucima i zasluženo je pobijedio.'

Đoković je bio vidno oduševljen titulom, no nije se uzdizao.

'Iako je meč završio sa 2:0 u setovima, lako je mogao otići i na drugu stranu. Prekid mi je pomogao, nakon toga sam se sabrao i preuzeo kontrolu', zaključio je.