HUMANITARNI MEČ

Đoković i Čilić igrat će na spektaklu u Mostaru

05.07.2011 u 14:21

Bionic
Reading

Novookrunjeni teniski kralj Novak Đoković s Marinom Čilićem igrat će humanitarni meč u Mostaru. Naime, meč se dogovara, tenisači su već upoznati s tom zamisli i traži se njihov slobodan termin za ovaj teniski spektakl

Nakon Gorana Ivaniševića, Thomasa Mustera, Sandrine Testud, Mirjane Lučić, Marina Čilića, Zvone Bobana..., svoje tenisko umijeće hercegovačkoj publici pokazat će i svjetski broj jedan u susretu s Marinom Čilićem. Oni će igrati humanitarni susret u Mostaru, a o terminu i namjeni organizator će uskoro obavijestiti javnost.

'Moramo se samo dogovoriti oko termina odigravanja tog meča. Drago mi je da ćemo moći odigrati jedan takav humanitarni susret', kazao je Marin Čilić, koji je svih pet dosadašnjih susreta izgubio od Novaka Đokovića.

U Mostaru bi spektakl bio zajamčen budući da Novak Đoković slovi za jednog od najvećih šaljivdžija na Touru nakon odlaska njegova idola Gorana Ivaniševića, koji je dva puta igrao humanitarne mečeve u Hercegovini. Uz njih dvojicu, na ovom humanitarnom događaju nastupilo bi i još nekoliko tenisača iz cijele BiH. Međutim, Đoković najprije mora proslaviti wimbledonski naslov i preuzimanje prve pozicije.

0Morali smo malo proslaviti, ipak se Wimbledon ne osvaja svaki dan. Popila se koja čašica rakije, kao što to dolikuje proslavi nekog srpskog uspjeha', rekao je najveći srpski sportaš Novak Đoković koji je imao velike razloge za veselje. Nove su mu okolnosti promijenile planove, pa je umjesto puta u Švedsku, gdje predvodi srpsku reprezentaciju u obrani naslova Davisova kupa, završio je na velikoj proslavi ispred Doma Narodne skupštine.

'Ovo je veliki uspjeh koji vas tjera na povratak u djetinjstvo, podsjeća na sve ono što ste prošli da biste došli do ovoga.

Napravili smo velik put, tenis je danas jedan od najpopularnijih sportova u Srbiji. Ne želim na tome stati, rođen sam da budem teniski prvak, želim još puno Wimbledona i trofeja', rekao je Đoković.