BERNIE ECCLESTONE:

'Dok sam ja bio diktator, Formula 1 nije imala problema!'

29.04.2016 u 10:28

Bionic
Reading

Uoči Velike nagrade Rusije Bernie Ecclestone još jednom je uputio kritiku na račun Ferrarija i Mercedesa koji trenutno imaju glavnu riječ u elitnom automobilističkom natjecanju...

Berniejeva želja da dovede Formulu 1 u sve velike i moćne države gotovo da je ostvarena. U Indiji i Koreji se nije primila, ali Rusija će zato proslaviti u nedjelju treće izdanje utrke u Sočiju.

Uoči Velike nagrade Rusije na kojoj je u prethodnim izdanjima pobjeđivao samo Lewis Hamilton, oglasio se ponovo Bernie Ecclestone.

'Zašto utrka u Sočiju? Grad se pripremao za Zimske olimpijske igre i bila je to idealna prilika,' objasnio je dolazak u Rusiju prvi čovjek Formule 1 i zatim se osvrnuo na probleme koje ima oko uvođenja pravila koja bi vratila sportu stari sjaj:

'Stalno slušam žalbe posljednjih godina, ali problem je u tome kako smo strukturirani. Dopustili smo Ferrariju i Mercedesu da nas vode. Zašto? Zato što oni opskrbljuju motorima većinu momčadi i nad njima imaju utjecaj. Kad trebamo krenuti novim putem, traži se pristanak svih uključenih. To je krivi put.'

'Demokracija ne funkcionira na najbolji način i moramo se vratiti starim vremenima. Formula 1 je bila bolja kad smo imali jednog čovjeka s najjačom pozicijom. Kad sam ja bio diktator!', zaključio je 85-godišnjak koji nema namjere otići u mirovinu još neko vrijeme.